Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 ianuarie, se reduce TVA la 19%. Se elimină şi supraacciza pe carburanţi şi taxa pe construcţiile speciale

Publicat

taxe De la 1 ianuarie 2017, TVA se reduce de la 20% la 19%. Tot atunci, se elimină supraacciza pe carburanţi şi taxa pe construcţiile speciale. „Codul Fiscal se va aplica aşa cum este prevăzut de la 1 ianuarie 2017”, a precizat Anca Dragu, ministrul Finanţelor, joi seara, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul Dacian Cioloş nu a răspuns cererii liderului PSD, Liviu Dragnea, de a proroga măsurile din Codul Fiscal ce urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Premierul precizase anterior că nu intenţionează să amâne măsuri din Codul Fiscal, ce urmează să intre în vigoare de anul viitor, fiind adoptate de Guvernul condus de Victor Ponta.

O decizie în acest sens putea fi luată până cel târziu joi, când a avut loc ultima şedinţă a Guvernului în care puteau fi aprobate ordonanţe, potrivit adevărul.ro.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloş să amâne cu un an intrarea în vigoare a unor măsuri din Codul Fiscal, respectiv reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea supraaccizei de 7 eurocenţi pe fiecare litru de carburanţi şi a taxei pe construcţiile speciale (taxa pe stâlp), de 1% din valoarea contabilă a construcţiilor. A motivat că astfel deficitul bugetar ar depăşi pragul de 3% din Produsul Intern Brut în 2017. Impactul celor trei măsuri este de 6,5 miliarde lei.

Dacă reducerea TVA de la 20% la 19% ar fi transferată în totalitate consumatorului final, preţul ar urma să scadă cu 0,83%. Dacă s-ar elimina supracciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi, la care se aplică şi TVA, preţul benzinei ar scădea cu 8,4 cenţi pe litru (0,38 bani).

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax