|

Deputatul Florin Roman: ”PSD instaurează în județul Alba politica de cumetrie”. Reacție la numirea noului director al DSVSA

florin romanLa câteva zile după instalarea în funcție a noului director al DSVSA Alba, deputatul PNL Florin Roman a transmis un comunicat prin care atrage atenția asupra criteriilor de numire în funcțiile de conducere ale instituțiilor deconcentate din județul Alba. Roman este nemulțumit că aceste numiri în funcții nu mai sunt făcute pe criterii de competență, ci în baza relațiilor de rudenie ale liderilor PSD”. Deputatul PNL de Alba semnalează printr-o declarație politică un obicei pe care îl au toate partidele care ajung la putere.

În județul Alba PSD deține doar controlul Prefecturii și a instituțiilor deconcentrate, în timp ce PNL conduce majoritatea primăriilor de orașe și municipii precum și societățile comerciale subordonate acestora. Astfel criteriile angajărilor/ numirilor ”de partid” sau ”de cumetrie” pe care le critică deputatul pot fi aplicate și la unități gen APA CTTA, Academia Doamnelor sau la alte mici entități organizate sub tutela Consiliului Județean Alba și a Primăriei Alba Iulia.

Citiți mai jos comunicatul transmis de Roman:

”Venirea PSD la guvernare a adus și obiceiurile fanariote practicate de acest partid. Numirea în funcții importante nu se mai face pe criterii de competență și profesionalism, ci în baza relațiilor de rudenie cu liderii PSD. Nu se mai organizează concursuri, nu se mai cere experiență , e suficientă doar relația de prietenie sau de rudenie cu mai marii partidului.

În județul Alba, noul director al Direcției Sanitar Veterinare, Ioan Martin, este fiul nașului șefului PSD Alba, Ioan Dîrzu. Acesta din urmă a declarat că ,,bănuiește,, că noul șef al DSV este medic, afirmând că a aflat din presă de aceste schimbări.

Președintele PSD Alba s-a dat însă sigur de gol, deoarece a anunțat că își dorește schimbrări și la nivelul conducerii altor instituții publice din județ. O pesedizare cu acte în regulă, petrecută peste noapte, cum le place lor, fără concursuri transparente, la care să aibă acces profesioniștii. Doar oamenii de partid și rudele lor.

Situația de la Alba se repetă în multe județe din țară, unde baronii PSD consideră că venit vremea să își ia partea leului, după preluarea puterii.

PNL nu poate asista la această politică de restaurație dusă de PSD și de aceea solicit public liderilor PSD să înceteze să mai facă schimbări în instituțiile publice pe criterii politice, să pună capăt politicii de cumetrie și să lase administrația locală și centrală în mâinile profesioniștilor, care au câștigat legal, pe bază de competențe, funcțiile pe care le ocupă.

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup parlamentar PNL”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563980avatar Publicat de pe 30 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Deputatul Florin Roman: ”PSD instaurează în județul Alba politica de cumetrie”. Reacție la numirea noului director al DSVSA”

  1. SI CE??? RUDELE NU POT FI COMPETENTE??. ASTEPTATI REZULTATELE.
    Mai bine sa ramaneti cumva cumva tot voi daca s ar putea. Ca voi sunteti cei mai tari si de neinlocuit…

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicu: Bine punctat , Ciprian.Sunt lucruri pe care le pot face şi cei care locuiesc pe strada respectivă.Dar unii nu...
  • Purcariu Maria Gabriela: Imi doresc foarte mult sa muncesc.
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: Care din oameni is credinciosi ? =]] ca multi pupa icoane si oase putrezite si...
  • Ciprian: Poate nu ar fi rau daca orasenii ar face ca locuitorii de la tara:cureti si in fata proprietatii. Prea mult...
  • Ciorea ramona: Buna ziua . Va asteptam si pe strada poligonului sa ne vedeti copii jucanduse intre masini si gunoaie...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI