|

Deputatul PNL de Alba Florin Roman critică impozitul pe gospodărie: „Va duce la o explozie a birocrației fiscale”

Florin Roman CDDeputatul PNL de Alba, Florin Roman, critică proiectul pregătit de Guvern ce vizează impozitul pe gospodărie, considerând că acesta va duce la o explozie a birocrației fiscale.

„Înainte să lămurească Legea salarizării unitare, Guvernul Grindeanu pregătește un proiect care vizează impozitul pe gospodărie, o adaptare mioritică a sistemului fiscal american. Din păcate, sistemul fiscal românesc este departe de cel american, iar modul în care el funcționează ne este cunoscut tuturor celor care plătim taxe și ne izbim de o birocrație care ne costă timp și bani”, a transmis deputatul Florin Roman, într-un comunicat.

Deputatul este de părere că impozitul pe gospodărie va crește nu doar birocrația, ci și costurile politicii fiscale.

„Angajarea a zeci de mii de inspectori fiscali, depunerea a milioane de dosare , nu doar simple declarații fiscale, vor face acest proces imposibil de gestionat, iar costurile vor fi pe măsură. Pentru fiecare leu strâns la buget, se vor cheltui alți doi lei, iar beneficiul pentru stat va fi practic nul.

Cetățenii vor fi sufocați de birocrație, de costuri suplimentare și de un aparat de stat împovărător”, susține Florin Roman.

Potrivit deputatului de Alba, proiectul guvernamental pune serios sub semnul întrebării și cota unică, care a asigurat creșterea economică în ultimii 10 ani.

„Cota unică nu mai există atunci când unii sunt scutiți de la impozitare, iar ceilalți nu. Vor fi sancționați cei care câștigă mai mult, cei care muncesc mai mult.

La fel ca și în cazul Legii salarizării unitare, și în cazul impozitului pe gospodărie guvernul a aruncat cifre și informații disparate, fără să organizeze dezbateri serioase cu specialiști, cu oameni implicați în procedurile fiscal.

Avem nevoie de o dezbatere reală, pe fond , nu de fumigene politice lansate de la guvern pentru a acoperi incompetența actualei puteri”, a mai transmis Florin Roman.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=561179avatar Publicat de pe 20 aprilie 2017 şi actualizat pe 20 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...
  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI