Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deţinuţii din penitenciarele Aiud şi Gherla, sprijiniţi pentru integrarea în muncă

Publicat

Persoanele private de libertate din penitenciarele Aiud şi Gherla (judeţul Cluj) sunt sprijinite pentru reintegrarea pe piaţa forţei de muncă, în urma reabilitării sociale. Asociaţia AS 2001 din Alba Iulia derulează un proiect de reintegrare în muncă a grupurilor vulnerabile, iar, în acest sens, 500 deţinuţi aflaţi în custodia celor două penitenciare vor fi calificaţi în diferite meserii, pe parcursul a 36 de luni.

Aceştia vor avea acces la servicii de asistenţă şi consiliere după eliberarea din detenţie. Asociaţia se angajează să ofere o subvenţie de 90% din cheltuielile cu salariul şi contribuţiile aferente acestuia, pentru o persoană angajată care a efectuat o pedeapsă privativă de libertate, în sumă maximă de 1.200 de lei, pentru cel mult 6 luni.
Proiectul este finanţat prin POS-DRU, Domeniul major de intervenţie 6.2, iar asistenţa nerambursabilă solicitată în acest sens este de 11.081.950 de lei. Contribuţia proprie a Asociaţiei AS 2001 se ridică la suma 222.200 lei, în timp ce Penitenciarul Gherla contribuie cu suma de 2.700 lei, iar Penitenciarul Aiud – cu 5.100 lei.

Obiectivele proiectului vizează facilitarea accesului la un loc de muncă pentru cel puţin 100 de beneficiari, ca urmare a serviciilor de mediere a muncii, a subvenţiilor acordate angajatorilor, a campaniilor de informare şi conştientizare a populaţiei în vederea schimbării atitudinii sociale faţă de persoanele care părăsesc sistemul de detenţie.

Lansarea proiectului a avut loc astăzi, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, a reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, conducerii AS 2001 şi reprezentanţilor Penitenciarelor Aiud şi Gherla.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax