Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dispute în Consiliul Local Sebeş pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului patronilor Alpin57 Lux, Elis Pavaje şi SC Oprean

Publicat

Propunerea viceprimarului municipiului Sebeş, Adrian Bogdan de acordare a titlului de cetăţeni de onoare patronilor companiilor „Alpin57 Lux”, „Elis Pavaje” şi „Oprean” a reprezentat subiect de scandal între consilierii locali. Aceştia s-au opus vehement în şedinţa de CL de marţi oferirii acestor disticţii, motivând că oamenii de afaceri respectivi nu întrunesc toate condiţiile pentru a primi această titulatură şi  că există şi alţi întreprinzători, cu contribuţii substanţiale la economia oraşului, care merită să devină cetăţeni de onoare.

Viceprimarul Adrian Bogdan a ieşit în faţă, în şedinţa de CL de la Sebeş, cu trei proiecte de hotărâre pentru oferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului în cazul a trei prosperi oameni de afaceri, care, potrivit acestuia, au contribuit în decursul anilor la dezvoltarea oraşului. Este vorba despre patronul „Alpin57 Lux”, Ioan Istrate, patronul firmei de transport „Oprean”, Ioan Oprean şi Elisei Goţa, cel care deţine compania „Elis Pavaje”. Propunerea edilului a creat un adevărat conflict între consilierii locali, care s-au opus aprobării proiectului.

Consilierul PC, Gheorghe Feneşer a explicat că oamenii de afaceri în cauză nu întrunesc toate condiţiile pentru a primi această titulatură şi că, dacă ar fi să se ţină cont de contribuţia acestor fime la economia oraşului, ar  trebui să fie declarat cetăţean de onoare şi patronul „Kronospan” sau alţi directori de companii, mult mai prospere faţă de cele nominalizate.

După mai multe minute de replici în contradictoriu, consilierii au simţit nevoia să ia o pauză, dar, spre dezamăgirea viceprimarului, clipele de respiro ale colegilor de consiliu nu i-au adus rezultatul scontat. Propunerile lui Bogdan au fost respinse, prin voturile împotrivă ale consilierilor din Opoziţie, dar şi ale unora din partidul aflat la Putere. Cei trei oameni de afaceri consideraţi de viceprimar ca fiind demni de titlul de cetăţean de onoare vor trebui aşadar să mai numere şi alte performanţe profesionale pentru a merita această distincţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lia

    vineri, 03.02.2012 at 11:04

    Daca vezi cine sunt cetatenii de onoare ai Sebesului, trgi concluzia de bun simt ca este o rusine sa fii trecut pe aceeasi lista cu ei. Asa ca cei trei domni onorabili si seriosi nu au nimic de pierdut.Domnu Feneser care lupta impotriva poluarii l-a propus pe seful firmei care ne polueaza. E democratie . Fiecare propune dupa cum il taie capu. Asa consilieri si sefi de oras, asa cetateni de oroare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax