Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi turiști maghiari s-au rătăcit pe munte, la Rimetea. Salvamontiștii au reușit să îi recupereze în siguranță

Publicat

Luni seara, Serviciul Public Județean Salvamont Alba a fost solicitat să intervină în jurul orei 21.00 pentru recuperarea a doi turiști străini rătăciți pe munte în zona Piatra Secului din comuna Rimetea, judeţul Alba. Aceștia au reușit să identifice aria în care se aflau cei doi turiști și să îi recupereze în siguranță.

Echipajul de urgență s-a deplasat imediat în zonă și a reușit să identifice aria în care se aflau cei doi turiști maghiari, doi bărbați în vârstă de 46 și 35 de ani.

Aceștia nu erau echipați corespunzător pentru o drumeție pe munte și în plus părăsiseră traseul cu marcaj turistic, intrând într-o zonă foarte periculoasă de stâncărie și grohotiș.

S-a reușit să se intre în contact telefonic cu cei doi turiști, care au fost sfătuiți să rămână pe loc până ce echipajul Salvamont va ajunge la ei.

După intervenția salvatorilor montani, cei doi turiști au fost recuperați în siguranță și, în jurul orei 00.30 au ajuns la pensiunea din Rimetea la care erau cazați.

Potrivit Salvamont Alba, în momentul intervenției, condițiile meteorologice erau bune. Aceștia au reușit să ajungă la cei doi turiști după aproximativ o oră, timp în care turiștii au fost sfătuiți să rămână pe loc. Coborârea în siguranță a acestora a durat aproximativ două ore din cauza faptului că aceștia erau panicați și neechipați corespunzător. Starea de sănătate a celor doi turiști a fost bună, nefiind necesară intervenția medicilor.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pista si istvan

    marți, 26.08.2014 at 14:42

    Oioio, noi vazut ce frumos e aici la voi si placut muuuult la noi! Noi stat bine aici sus in munte, dar salvamontistii, romani buni, grabit la ei sa coboare pe noi jos, ca sa nu ne facem un tinut autonom pe-aici…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax