Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

După 38 de ani de activitate în poliţie, Ioan Nicolae Căbulea, șeful Inspectoratului Județean de Poliţie Alba se pensionează

Publicat

chestorul ioan cabulea Un val de pensionări va avea loc anul acesta în MAI, iar printre persoanele care se vor retrage din activitate se află și chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea, șeful Inspectoratului Județean Alba. Acesta a deținut mai multe funcții, printre care șef la IPJ Alba în mai multe perioade sau adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI.

Inspectoratul de Poliție Alba își schimbă anul acesta conducerea, după ce Ioan Nicolae Căbulea a decis să se pensioneze.

Ioan Nicolae Căbulea s-a născut la 5 noiembrie 1956, în comuna Lupşa, judeţul Alba. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Academia de Poliţie, în 1978 şi Facultatea de Drept, la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în 1981. Este absolvent al mai multor cursuri de specializare, inclusiv la Colegiul Şefilor de Poliţie din Marea Britanie „Police Staff College”, în 1996.

Chestorul principal de poliție împlineşte anul acesta 60 de ani și de-a lungul timpului a avut diferite funcții de conducere.

Acesta a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, în luna februarie a anului trecut.

Vezi şi Şeful IPJ Alba, chestorul Nicoale Căbulea DECORAT de preşedintele Klaus IOHANNIS cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă”

Ioan Nicolae Căbulea a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din 2012.

Procurorii susţineau la acel moment că secretarul de stat Ioan Nicolae Cabulea, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, ar fi dispus ca şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial transmis către Curtea Constituţională conform căruia MAI nu-şi poate „asumă veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”. La acel moment, Parchetul General era condus de Daniel Morar.

Surse din Parchetul General au declarat că dosarul chestorului Căbulea a fost clasat de procurori în urmă cu scurt timp. Parchetul General e condus acum de Tiberiu Niţu.

Ioan Nicolae Căbulea şi-a început cariera în 1978, ca ofiţer operativ la Poliţia Judiciară din Alba Iulia. A ocupat apoi funcţiile de şef al Poliţiei Cugir (1982 – 1985), şef al Poliţiei Municipiului Alba Iulia (1985-1990), ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor (IPJ Alba, 1990-1991), revenind la conducerea Poliţiei Alba Iulia, unde a fost adjunct (1991-1993) şi apoi şef (1993-1996).

A fost, de asemenea, adjunct al şefului IPJ Alba, în perioada 1996-1997 şi ulterior şef al IPJ Alba, în perioada 1997-1999.

Din anul 1999 a preluat funcţia de conducere la IPJ Gorj, apoi, din 2000, cea de adjunct al şefului IPJ Hunedoara, până în 2001. În acest an, s-a întors la IPJ Alba, fiind prim-adjunct al şefului inspectoratului, ofiţer specialist la Serviciul Cercetări Penale şi la Serviciul Poliţiei Judiciare.  Apoi, până în 2005, a fost şef al Serviciului Poliţiei Transporturi – IPJ Alba.

De la IPJ Alba a plecat în 2005, ocupând, până în 2009, postul de inspector şef la IPJ Mureş. Din octombrie 2009, a devenit adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, până în luna decembrie a aceluiaşi an, când a avansat la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI (adjunct al şefului de departament).

Ioan Nicolae Căbulea s-a reîntors la Alba, în 2011, pe funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, după ce postul de la conducerea instituţiei a rămas vacant odată cu plecarea comisarului şef Tudor Grindean la Bucureşti, ca director de cabinet al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI. Ulterior, Grindean a fost numit șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

În perioada mai – noiembrie 2012, Căbulea a fost secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI, apoi, din noiembrie 2012 secretar general adjunct la MAI şi din februarie 2013 s-a întors pe funcţia de conducere a IPJ Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mihei

    joi, 17.03.2016 at 14:05

    dati numai ce vreti voi. nu sunteti corecti

    • moderatorul de serviciu

      joi, 17.03.2016 at 19:54

      @Mihai, nu merge asa. Scrie si semneaza. Asuma-ti ce spui, nu in spatele unui pseudonim.Aici nu-i latrina orasului. No ne asumam si raspundem pentru ce sriem. La fel trebuie sa faci si tu. Nu sa scrii verzi si uscate sub anonimat

  2. Trif Elena

    marți, 13.04.2021 at 14:52

    Da , mare domn inspector dar și-a uitat respectul fata de viitorul României acasă, și faptul ca pensia și toată cariera i-a fost e plătită de statul Roman, de noi oamenii de rând. Poți sa ai 100 de ani de cariera extraordinara dacă nu sti sa oferi respect celor din jur. Sa opresti masina și sa tipi la o femeie însărcinată cu un copil in căruț și inca doua mămici ce își plimbau copii pe strada , ca nu are loc de noi, ca ce ne plimbam ca pe bulevard , sa mergem in parc sa ne plimbam, asta după ce face semne disperate ca la animale sa ne ferim sa nu cumva sa ii furam 2 minute din timpul lui.. precizez ca strada nu e foarte circulată fiind zona rezidențiala, deci este loc pentru toată lumea. Dar culmea ca tocmai de noi nu a avut dansul loc .Domnule inspector ați uitat ca suntem in pandemie și parcurile sunt închise? Ați uitat de cei 7 ani de acasă? Noi, mămicile ducem România înainte, atâta respect de 2 minute întârziere meritam și noi . Semnează , o tânăra mămica născuta tot in Lupsa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax