Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii cu media sub 8 la purtare nu mai primesc alocaţie

Publicat

Statul „taxează” începând de acum elevii cu medii mici la purtare. Absentarea nemotivată de la şcoală şi comportamentul neadecvat nu vor mai fi sancţionate doar cu scăderea notei la purtare, ci şi cu pierderea alocaţiei, conform unei hotărâri de Guvern adoptată miercuri.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat că,  în cazul în care copiii au sub nota 8 la purtare, alocaţia pentru susţinerea familiei nu va mai fi acordată pentru familiile în cauză, până la sfârşitul acelui an şcolar.
Totodată, acesta a precizat că sprijinul financiar va fi acordat familiilor care încurajează participarea copiilor la actul educaţional. Normele metodologice adoptate miercuri conţin prevederi foarte clare legate de modul şi gradul de participare la actul educaţional.

„Am propus şi s-a aprobat stimularea participării copiilor la actul educativ. Mesajul meu este foarte clar: trimiteţi copiii la şcoală! Am prevăzut că orice venit de susţinere a familiei va fi corelat cu participarea copiilor la şcoală”, a declarat Ioan Botiş.

În prezent, alocaţia de stat pentru elevi este de 42 de lei lunar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax