Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Emobility Works”: Promovarea vehiculelor electrice în municipii și entități din Europa. Oraşul Alba Iulia, viitor colaborator în proiect

Publicat

„Emobility Works”, proiectul prin care se doreşte promovarea e-mobilității, respectiv a vehiculelor electrice în municipii și entități private din Europa ar putea implica şi Alba Iulia. Municipiul este unul dintre viitorii colaboratori identificaţi în cadrul acestei iniţiative. Utilizarea vehiculelor electrice este o acțiune care va fi promovată de municipalități în cadrul implementării planurilor urbane pentru mobilitate durabilă.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 30 de luni şi alţi colaboratori în proiect sunt municipalităţile din Bistriţa şi Oradea.

Proiectul este derulat de ALEA, în cadrul programului iEE, axa prioritară STEER – transport eficient.

La finalul proiectului, se dorește a fi realizate planuri de acțiune pentru e-mobilitate în 27 de municipii europene.

De asemenea prin acest proiect vor fi promovate rețelele de la nivel local cu modele de business pentru e-mobilitate, iar peste 400 de e-vehicule vor fi achiziționate, cu infrastructura aferentă de alimentare. Este vorba despre biciclete, motorete, autoturisme, autobuze, vehicule de transport marfă.

În România pentru cel puțin trei municipii se vor stabili planuri de acțiune pentru e-mobilitate ca o componentă a „Planurilor de acțiune pentru mobilitate durabilă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax