Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmă din Sebeş, amendată cu 14.500 de lei, pentru achiziţia a aproape 700 mc de material lemnos fără documente de provenienţă

Publicat

O societate comercială din municipiul Sebeş a fost amendată cu suma de 14.500 lei, în urma unui control efectuat de poliţişti şi inspectori silvici din Alba. La verificarea documentelor, oamenii legii au identificat că, din 2011, firma a folosit o cantitate de peste 690 mc de cherestea, fără a avea acte complete de provenienţă.

Potrivit IPJ Alba, „la data de 31.07.2012 poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerul Mediului şi Pădurilor şi I.T.R.S.V. Cluj Napoca, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul,  prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate verificări la o societate comercială din municipiul Sebeş, ocazie cu care s–a constatat că, în perioada 2011 -2012, societatea a cumpărat, depozitat şi prelucrat cantitatea de 692,302 mc de cherestea de plop netivită, în baza unor avize de însoţire secundare, din care nu a rezultat provenienţa legală a acesteia, neutilizând, conform prevederilor legale, Sistemul Informaţional de Urmărire a Materialelor Lemnoase.

Societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, articolul 19, alineatul 1, litera I şi  Hotărârea de Guvern nr. 996/2008 privind aprobarea normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, articolul 4 litera a.

Totodată. a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 692,302 mc cherestea plop netivită în valoare de 24.1218,78 lei.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax