Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Adăpostul pentru câini din Alba Iulia, renovat cu ajutorul voluntarilor. Spaţiul poate caza temporar 36 de patrupede

Publicat

Câinii fără stăpân din Alba Iulia vor beneficia de o locaţie în care vor fi îngrijiți și hrăniți corespunzător. Adăpostul care era în administrația primăriei a fost câștigat în urma unei licitații de către medicul veterinar George Popa, care se va ocupa de acesta timp de un an. Alături de alți voluntari, acesta asigură renovarea adăpostului și de capturarea câinilor de pe străzile din oraș.

Mai bine de zece voluntari îl ajută pe medicul veterinar George Popa în renovarea adăpostului pentru câini. Aceștia zugrăvesc, vopsesc şi repară țarcurile, în aşa fel încât patrupedele să aibă condiţii decente de „cazare”.

„Am luat acest adăpost în urma unei licitații, pe o perioadă de un an. Am început lucrul în ziua de 11 februarie; capturarea câinilor, sterilizarea și livrarea în teritoriu, cam astea o să fie activitățile. Nu se mai eutanasiază, legea a căzut, deci devenim mai umani”, a declarat George Popa.

Potrivit acestuia, până luni, adăpostul va fi finalizat în proporție de 90%.

De operaţiunile de capturare, transport, curățenie se va ocupa proprietarul adăpostului, iar serviciile medicale sunt asigurate de doctorul Tudor Martin. Mâncarea este furnizată prin grija primăriei, care a oferit majoritatea materialelor necesare renovării.

Adăpostul are o capacitate de 36 de locuri, cu 9 boxe individuale și trei boxe mari unde vor fi adăpostiții câinii din jurul blocurilor, care trăiesc în haită.

Reamintim că, până anul trecut, ridicarea și transportul câinilor comunitari la adăpost era administrată de firma de salubrizare “Salprest”.

Locuitorii pot solicita prezența echipei de intervenție telefonic, la numărul 0258 813534, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Bi.

    duminică, 03.03.2013 at 11:59

    Se mai pot alatura voluntari?

    • ovidiu

      duminică, 03.03.2013 at 14:46

      te asteptam cu placere sambata viitoare in jurul orei 12

      • Bi.

        duminică, 03.03.2013 at 18:25

        ati putea lasa un contact?

  2. Happy

    duminică, 03.03.2013 at 15:28

    Unde este acest adapost ? sunt interesata sa dau o mana de ajutor.
    Felicitari doctorului George Popa!
    Sper sa i se mai alature si alti medici si asistenti veterinari si poate si donatori cu alimente sau bani pentru intretinera acestor patrupede.

  3. mda

    duminică, 03.03.2013 at 18:06

    Am si eu o intrebare. Daca dupa acest proces prin care trec (deparazitare, sterilizare etc.) revin din nou pe strada ce am rezolvat???

    • Sophie

      duminică, 03.03.2013 at 20:59

      Nu o sa se mai inmulteasca ! Speram sa fie adoptati macar cativa 🙂

    • iulia

      marți, 14.06.2016 at 08:28

      cum ar fi daca oamenii nu si ar mai abandona cateii pe strada??? de unde rezi ca vin? crezi ca pica din luna??

  4. anena

    luni, 04.03.2013 at 16:22

    Avem nevoie de cit mai multi voluntari. In acest fel si distribuirea informatiei despre existenta acestui adapost se va face mai repede si posibilitatea de adoptioe sau sistem foster, va fi mai rapida.
    Mda, iti raspund la intrebarea ta.Daca toti ciini din Alba Iulia vor fi sterilizati si vor fi crotaliati, vom avea mai putine nasteri si mai putini puiuti care fie nu vor fi adoptati niciodata si vor ingrosa rindurile madanezilor, fie vor muri de foame sau omoriti de oameni. iar daca din cei care vor ajunge la adapost, unul din 10 va fi adopat, eu zic ca este o mare realizare.Ceea ce facem noi in Alba este un lucru extraordinar si are sanse mai mari de izbinda decit in orasele mari. Putem controla mai bine situatia ciinilor fara stapin si putem eventual asigura si hrana celor care vor fi sterilizati si li se va da drumul in libertate, la locul unde ei stau. Dar asta inseamna ca locuitorii orasului Alba Iulia sa inteleaga asta si sa se implicem, sau macar sa nu ne puna bete in roate , noua , celor care dorim sa oferim o sansa de viata acestor animale, si sa ferim si populatia de evenimente neplacute.

  5. Pingback: Contract de 15.000 de euro: Serviciul comunitar de gestionare a câinilor fără stăpân din Alba Iulia, atribuit SC “Clinic Martvet” | Alba24

  6. Muntean Mihaela

    marți, 14.05.2013 at 17:59

    Buna ziua,
    am aflat de existenta acestui adapost si vreau sa va informez ca in cartierul nostru este o catelusa care a fatat 8 catelusi foarte dragalasi si frumosi dar din pacate nu toata lumea ii iubeste si pentru ca schelalaie foarte mult deranjeaza vecinii si ne este teama ca vor sfarsi tragic si ar fi pacat de ei.
    Eu nu am cum sa-i protejez fiind plecata la servici.
    IN concluzie daca aveti posibilitatea sa-i adapostiti la centrul vostru si eventual sa-i sterilizati ar putea fi salvati.
    Daca sunteti interesati sa salvati acesti catei va las adresa de email pentru detalii mihaelasberea@yahoo.com

  7. Opruta Noemi Sarah

    marți, 13.06.2017 at 22:28

    Mi-as dori foarte mult sa lucru la un adapost de caint ca voluntar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax