Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Festivalul Toamnei” la Liceul Teoretic Teiuş. Standuri de prezentare cu produse, desene, cântece şi poezii

Publicat

festivalul toamnei teius 2015 Elevii de la Liceul Teoretic Teiuş au avut ocazia să-şi pună în practică talentul, creativitatea şi să relaţioneze cu colegii, profesorii şi membrii comunităţii, în cadrul proiectului educațional „Festivalul Toamnei”, ajuns în acest an la ediţia a cincea. Copiii au realizat exponate din legume și fructe, desene, picturi, standuri cu produse specifice toamnei, au recitat poezii și cântece, au creat adevărate scenarii de prezentare.

Prin activitățile implementate, „Festivalul Toamnei” și-a focalizat atenția pe formarea şi dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea capacităţii de comunicare între cadrele didactice, elevi, membrii comunităţii locale, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului de implicare a părinţilor şi a comunităţii locale în activităţile şcolii, transmit reprezentanţii unităţii şcolare.

Sub ecoul cald al versurilor „A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta” (Nichita Stănescu), elevii au organizat standuri cu exponate de toamnă, au împodobit sălile de clasă și au valorificat într-o manieră proprie, originală și creativă munca depusă.

IMG_20151030_102224 Proiectul s-a derulat la toate nivelurile de școlarizare, de la preprimar la liceal, abordarea, viziunea și exprimarea artistică fiind diferite. Dacă la preșcolari s-au realizat exponate din legume și fructe, la ciclul primar desene, picturi, recitări de poezii și cântecele, la ciclul gimnazial amenajare de standuri cu produse specifice toamnei, la ciclul liceal s-au creat adevărate scenarii de prezentare în care elevii și-au pus amprenta de creativitate.

„Festivalul Toamnei” a fost realizat în colaborare cu Primăria Teiuș și în parteneriat cu școli din județ și din țară, precum: București, Prahova, Cluj-Napoca, Bihor, Timiș, Hunedoara. Jurizarea în cadrul proiectului a fost asigurată de primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, directorul unității de învățământ, prof. Marius Cosmin Pintea, dir. adj. prof. Octavian Mihai Rusu, prof. Romana Șufană, prof. Oltean Simona.

„Ediția a V-a a festivalului a fost la fel de convingătoare ca precedentele, toamna reprezentând în accepțiunea proiectului anotimpul care inspiră, devoalând sentimente profunde, sincere și care, prin culoarea și măiestria naturii reușește să sensibilizeze. Implicarea activă a elevilor în valorificarea și transformarea artistică a frumosului natural, empiric, în creație, inovație, literatură și spiritualitate reprezintă scopul atins al proiectului”, a declarat prof. Pintea Marius Cosmin, directorul unității școlare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax