Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Florin Piersic: „Îmi este drag de Alba Iulia!”. Monolog interactiv cu publicul pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Odată cu cei 76 de ani împliniţi de puţin timp, actorul Florin Piersic celebrează 60 de ani de carieră artistică. Cu această ocazie şi pentru că îi e drag de Alba Iulia, actorul a oferit publicului prezent joi seara la Casa de Cultură a Sindicatelor un „plonjon” în trecutul său, printr-un monolog interactiv, intitulat „Hoinărind printre amintiri”.

Spectacolul lui Florin Piersic a strâns câteva sute bune de albaiulieni pe scaunele Casei de Cultură a Sindicatelor, curioşi, afectuoşi, nostalgici. Actorul şi-a făcut intrarea pe scenă cu o discreţie de nebănuit: spectacolul a început cu o succesiune de imagini din viaţa sa artistică şi personală, pe un fundal muzical din repertoriul său, căruia acesta i s-a alăturat, treptat şi din umbră, în persoană, suprapunându-şi vocea reală pe cea din cântecele de fundal.

Florin Piersic a fost la Alba Iulia în urmă cu scurt timp, la începutul lunii decembrie 2011, la Gala Transilvania, iar, în acest context, şi-a exprimat surpriza şi bucuria de a fi aici din nou, într-un timp atât de scurt: „Nu m-am aşteptat să mă întorc atât de repede la Alba Iulia. Mi-e drag de Alba Iulia, mi-e drag de dumneavoastră. Oriunde nu mă duc, dar la Alba Iulia neapărat!”

Spectacolul de joi seara a fost unul neobişnuit, atât pentru public, cât şi pentru însuşi Florin Piersic: timp de două ore, acesta a vorbit despre viaţa lui, despre cariera lui, deschis şi, desigur, cu mult umor şi auto-ironie: „Astăzi aţi intrat într-o sală în care eu vă relatez – nu îmi place cuvântul relatez, dar îl voi folosi – întâmplări din <bucătăria> vieţii mele, cum sunt eu, de ce şi cum am devenit actor”. Acesta a reuşit să stârnească râsul întregii săli cu poveştile vieţii lui de licean care şi-a dorit şi a ajuns să devină actor. Cu plăcere maximă şi revizualizând, parcă, momentul, Florin Piersic şi-a amintit prima poezie recitată în public, „Nebuna” de George Coşbuc, pe care o rostise la şcoală şi cu care a fost admis la Actorie în Bucureşti, prima replică dintr-o piesă de teatru: „Să facem grevă!”, care i s-a părut „extraordinară” la acel moment, pe care o repetase o zi întreagă şi pe care abia dacă o putuse intona în timpul spectacolului, după ce se lovise tare „la noadă”.

Pe durata spectacolului, Florin Piersic a „fredonat” (după cum s-a exprimat el-însuşi, făcând distincţie între actor şi cântăreţ) mai multe cântece, cu care a schimbat uşor starea de spirit a publicului într-una sentimentală, melancolică, opusă hohotelor de râs. Astfel, oamenii din sală au încercat, de la o extremă la alta, o întreagă varietate de emoţii.

Prin spectacolul „Hoinărind printre amintiri”, Florin Piersic a făcut exact acest lucru, cu momente amuzante sau mai puţin vesele, cu curajul omului care acceptă că latura reală a vieţii nu poate fi întotdeauna pe placul celui care o trăieşte, dar îi înfruntă durităţile cu bucuria născută din aceasta: la vârsta de „aproape 80 de ani”, el este unul dintre cei doar cinci colegi de facultate care încă mai trăiesc, iar, în timpul spectacolului, povestind despre diverse piese sau momente de teatru sau film, amintea actori cu care împărţise scena, rugând Divinitatea să le odihnească sufletele. Despre spectacol, actorul a spus: „Toate aceste amintiri mă copleşesc. Ce se întâmplă acum este un fel de remember al zilelor pe care le-am trăit şi pe care nu pot să le uit!”.

Foto: Cătălin Crăciun


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mariusrusu

    vineri, 03.02.2012 at 10:57

    Și doar pentru momente ca acesta, Alba Iulia merită o sală de spectacole mai mare.

  2. Nelu Serdean

    vineri, 03.02.2012 at 10:57

    Aceasta este Romania profunda ! Romania lui Florin Piersec, un indragostit vesnic de patrie, de limba romana si de femei, dar nu de FMI!
    Florin a fost incantator ! Il rasplatesc cu o epigrama scrisa de Eugen Albu, pentru Florin, la implinirea varstei de 76 de ani:
    La multi ani, draga Florin
    Piersecu de roade-ti fie plin
    Si sa nu ti se indoaie…
    Crengile pe vant si ploaie !

    Multam fain, Florine ! Iti doresc:”O zi buna !”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax