Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Județul Alba, premiat la Târgul de Turism Romexpo pentru rețete tradiționale și valoare a cadrului natural

Publicat

Județul Alba a fost premiat la Târgul de Turism de la București cu Margareta de aur pentru punerea în valoare a cadrului natural la Castelul „Templul Cavalerilor” din Vălișoara și locul I pentru rețete tradiționale – Pensiunea „Vraja Muntelui” din Arieșeni.

Cea de-a XXIX-a ediţie a târgului organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie Teritoriale, ANAT, ANTREC şi OPTBR şi-a închis porţile. Numărul vizitatorilor din această primăvară a depăşit 30.000.

Standul judeţului Alba a fost între cele mai apreciate, având un concept structurat în jurul materialelor de promovare ale Oraşului Marii Uniri, axate în principal pe Cetatea Alba Carolina, turul virtual al Cetăţii, descrierea punctelor fortificaţiei de tip Vauban, soldaţii din Garda romană, încadrate de principalele evenimente culturale organizate de Consiliul Judeţean Alba şi patrimoniul cultural tradiţional pus în valoare de Filiala ANTREC Alba.

Echipa ANTREC Alba a participat cu produse tradiţionale manufacturate, oferte şi pachete de servicii pentru sărbătorile pascale şi zilele de 1 şi 2 mai. Au participat sau au expus proprietari de structuri şi meşteri populari din Hăpria, Cetea, Geoagiu de Sus, Vadul Moţilor, Albac, Horea, Vidra, Gârda de Sus şi Arieşeni.

Vineri, 15 martie, la „Phoenicia” Grand Hotel din Bucureşti s-a desfăşurat ceremonia decernării premiilor concursului Margareta de Aur pentru 2012. Judeţul Alba a avut nominalizări la toate cele 5 categorii, obţinând Margareta de Aur pentru punerea în valoare a cadrului natural, Castelul Templul Cavalerilori din Vălişoara. De asemenea, a mai obţinut locul I Pensiunea „Vraja Muntelui” din Arieşeni, pentru reţete tradiţionale. Festivitatea de premiere a fost deschisă și închisă de Ansamblul 60+ din Alba Iulia cu un repertoriu tradiţional transilvănean. Momente speciale au fost create de versurile cu dedicaţie pentru organizatori şi invitaţia de vizitare a meleagurilor din Alba, adresate de „Camil Velican” şi Garda Romană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax