Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrările de modernizare a străzii Ion Lăncrănjan din Alba Iulia vor fi terminate în octombrie. Precizări de la primărie

Publicat

lucrari strada3 Primăria Alba Iulia transmite detalii despre lucrările de modernizare a străzii Ion Lăncrănjan, investiţie solicitată de mai multe ori de locuitorii din zonă. Trama stradală va fi îmbrăcată cu dale, pe o suprafaţă de 400 de metri liniari şi culoarul va avea o lăţime de aproximativ 5 metri pe domeniul public. Lucrările ar urma să fie finalizate în luna octombrie.

“În această perioadă sunt puse în practică soluţiile identificate pentru modernizarea străzii Ion Lăncrănjan. Tronsonul de 400 de metri a reprezentat până de curând o zonă relativ dificilă pentru locuitorii străzilor adiacente. Decizia de a interveni pe această stradă într-o manieră decisivă survine atât solicitărilor exprimate constant de către locuitorii din zonă, cât şi unei analize a costurilor generate de menţinerea la un nivel funcţional a drumului, an de an.

Practic, intervenţiile de reparaţii de la momentul configurării străzii până în prezent evidenţiau un cost mediu de 27 lei/mp pentru operaţiuni limitate din punct de vedere al durabilităţii, respectiv profilări şi material granulat (pietriş) care să-i menţină străzii starea de practicabilitate. Intervenţiile se realizau succesiv, de aproximativ trei ori pe an, în funcţie de condiţiile meteo. Practic, apa nu se drena, provocând gropi şi denivelări.

lucrari strada2 Soluţia de îmbrăcare a tramei stradale cu suprafaţa dalată presupune un cost mediu de 85 lei/mp (aprox. 170.000 de lei pentru tronsonul de 400 ml – n.r.), în funcţie de lucrările necesare pentru aducerea la cotă a solului şi alte tipuri de amenajări”, transmite Primăria Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, culoarul de travesare va avea o lăţime de aproximativ 4,5 m – 5 m, pe domeniul public (plus conturarea accesurilor la proprietăţi şi străzile adiacente). Chiar dacă suprafaţa dintre fronturile construite este de până la 22 m, aceasta nu poate fi utilizată, fiind iî cea mai mare parte proprietate privată”, se arată în comunicatul primăriei.

„În primul rând, obiceiul de a lua în calcul doleanţele locuitorilor ne-a ghidat spre această investitie. Apoi, desigur, şi matematica costurilor este importantă, dar şi metoda de a moderniza dinspre centru spre zonele de locuit nou create. Evident, e de prisos să tot apelezi la pietriş şi să înalţi drumul, aşa că e de preferat oricând o soluţie definitivă, când îţi permite bugetul. Această condiţionare ne împiedică să facem cu rapiditate ce ne dorim, dar mai e şi problema din tabăra celor care au terenul străzilor în proprietate.

Cu cât oamenii se mobilizează mai repede şi donează terenul către noi, cu atât mai repede putem elabora proiectele tehnice şi trece la execuţie.

În prezent se lucrează şi pe alte străzi în oraş – 9 Mai sau Timotei Cipariu sunt alte exemple.

Sperăm să putem ataca cât de curând şi strada Izvorului sau cele din cartierul Meridian”, a declarat primarul Mircea Hava.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor pe strada Ion Lăncrănjan este în cursul lunii octombrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nu conteaza

    joi, 01.10.2015 at 21:11

    Si oare strada Dealul Furcilor care este impracticabila pe vreo 20 de ml din cauza unui personaj care si-a bagat canalizare, nu o vede nimeni, nu ???

  2. ab2000

    vineri, 02.10.2015 at 11:49

    Ar trebui sa te duci la acel personaj sa ii ceri sa readuca strada la starea initiala, este obligatia lui nu a primariei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax