|

FOTO: Oraşul săsesc de altădată, acum o tristă comună electrificată. Vezi cum arată Sebeşul în 2012

După 20 de ani de democraţie, în România există încă oraşe în care investiţiile în infrastructură rutieră, parcurile cu verdeaţă şi locurile de joacă pentru copii se află la stadiul de aspiraţii ale cetăţenilor aflaţi în căutarea acelui lider politic gospodar. Unul dintre aceste oraşe este şi Sebeşul, micuţul municipiu din judeţul Alba ale cărui frumuseţi istorice sunt din păcate sufocate de dezinteresul celor care l-au condus până în prezent.

Cochetul oraş de altădată se aseamănă acum mai mult cu o comună electrificată şi nu cu un municipiu cu o industrie înfloritoare şi cu milioane de lei la bugetul local. Sufocaţi de trafic, locuitorii din Sebeş duc lipsa unor drumuri asfaltate, a unor parcuri şi zone de petrecere a timpului liber, iar cei mai bătrâni dintre cetăţeni privesc cu tristeţe la ce a mai rămas din burgul săsesc: faţadele decolorate ale clădirilor-monument, la fiecare pas.

De vină pentru această decadenţă suntem cu toţii: noi, cei care am privit indiferenţi la indiferenţa administraţiei locale şi ei, care avizi de putere politică au uitat promisiunile făcute în campanii.

Vă invităm să vedeţi cum arată Sebeşul în anul 2012:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=88662avatar Publicat de pe 26 aprilie 2012 şi actualizat pe 26 aprilie 2012.
Publicat în ADMINISTRATIE, EVENIMENT.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

4 comentarii pentru “FOTO: Oraşul săsesc de altădată, acum o tristă comună electrificată. Vezi cum arată Sebeşul în 2012”

 1. el conquistador
  avatar

  dar nici Alba Iulia nu se poate lauda ca este mai inverzita. Parcuri nu mai sint…doar citeva petice supravietuitoare cu copacii mutilati de toaletari neprofesioniste, fara umbra.

  pentru Sebes, dar si pentru Alba Iulia „de vina sintem toti:cei care am privit indiferenti la indiferenta administratiei locale (si in Alba Iulia si in Sebes) si ei, care avizi de putere politica, au uitat promisiunile facute in campanii”

 2. Sa le multumim domnilor Alexandru Dancila si Mugurel Sarbu pentru ultimii 12 ani de conducere la Primaria Sebes. Datorita lor ne putem „bucura” de acest Sebes modern si curat. Sper sa-i tina minte sebesenii la vot.

 3. @el conquistador
  Aici nu e vorba despre inverzit sau nu. Problema e cum arata acest oras in 2012. Cu strazi neasfaltate, cu parcuri neingrijite, cu alei sparte, cu locuri virane intre blocuri si cu gunoaie la tot pasul. Are dreptate autorul: comuna electrificata nu oras

  • el conquistador
   avatar

   @postelnicu…si tu ai dreptate. Alba Iulia este in aceeasi situatie. De ani de zile se repara aceleasi strazi…altele asteapta de ani de zile sa fie ingrijite, centrul si cetatea sint cu a trotuare sparte…alba iulia are zeci de strazi daca nu sute de strazi neasfaltate. Faptul ca nu trecem zilnic pe acolo nu inseamna ca sint asfaltate. Parcurile de care vorbesti sint in Alba Iulia de dimensiunile Arinilor…atit a mai ramas. Niste petice de iarba cu niste copaci cu ramuri taiate.
   Putem compara Sebesul cu Alba Iulia in aceeasi termeni. Desi propagandistii PDL vor sa ne inoculeze ideea ca sintem oras european, in realitate sintem oras oriental……

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

 • viorel: Vorbiti ca sa va aflati in treaba , lucrurile nu au fost chiar asa Filipescu ala e o **** ***** care il...
 • Carneala ilie: Sofer cat b caut de lucru
 • Ion: Ianuarie 39 lei. Februarie 56 lei. Martie 73 lei..Ori ei sunt batuti in cap ori noi ca ii lasam sa isi bata joc...
 • Pentru tinerii antrepernori: Proiectul trebuie sa îl ai deja făcut de mult ,nu acum când ai auzit de acești bani sa...
 • Alin: În parcare sus la Parcul dendrologic circula 2 vulpi printre mașini

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI