Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se întoarce în curtea spitalului, alături de compartimentele Neurologie. Proiect de 6 milioane lei

Publicat

proiect policlinica Policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie, unde se afla în urmă cu 10 ani. În acelaşi imobil, la mansardă, va fi relocată și compartimentul de recuperare neurologică.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgenţă Alba vor să aducă în locaţia iniţială ambulatoriul spitalului, pentru ca medicii și pacienții să nu mai fie nevoiţi să facă deplasări în plus, pentru diferite servicii medicale.

Ei au spus că vor să mute Neurologia, secţie cu 73 de paturi, de la parterul clădirii principale a spitalului și să aducă și compartimentul de recuperare neurologică, de lângă Catedrala Reîntregirii, cu 15 paturi, în același loc și anume la mansarda corpurilor C+D ale spitalului, care sunt cunoscute ca „fosta policlinică”.

policlinica „Toate aceste mutări se fac pentru că vrem să aducem ambulatoriul înapoi, pentru că ne-am confruntat cu următoarea problemă. Pentru parte de ambulatoriu aveam întocmit studiu de fezabilitate pentru a accesa pe fonduri europene, dar nu aveam finanțată partea de mansardare. Atunci am convenit cu Consiliul Județean să facem parte de mansardare din fondurile CJ și, dacă Dumnezeu ne ajută, câștigăm pe fonduri, mutarea policlinicii, ceea ce înseamnă nu numai mutarea cabinetelor, ci și dotarea fiecărui cabinet și atunci chiar închidem frumos cercul. Adică serviciile de ambulatoriu așa cum era pe vremuri și accesul pacienților și al doctorilor să fie mai facil”, a spus managerul spitalului Nicoleta Coșarcă.

Toate saloanele care vor fi la mansardă vor avea câte două sau trei paturi, baie proprie și alte utilități, pentru 88 de persoane.
Valoarea estimată de proiectant este de 6 milioane de lei, iar durata de execuție este de 24 de luni. În acest an a fost aprobat buget de 926.000 lei pentru mansardare. Documentația pentru acest proiect a fost făcută încă din anul 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax