Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | SkirtBike – Parada bicicletelor „chic” în Alba Iulia: Zeci de bicicliști au traversat Cetatea, Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei

Publicat

parada

Zeci de biciclete colorate, decorate cu flori, baloane, umbrele și claxoane au traversat duminică după-amiază Cetatea Alba Carolina, Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei. Denumit inițiat SkirtBike, evenimentul și-a propus să se adreseze fetelor, pentru a promova bicicleta ca accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare, dar la fața locului, zeci de băieți de toate vârstele s-au alăturat grupului pentru a se bucura de o plimbare în aer liber, pe două roți.

SkirtBike s-a petrecut simultan, duminică, în 11 orașe din România, printre care și Alba Iulia. Întâlnirea a fost în Piața Cetății, la ora 16.00. Deși câțiva nori umbreau Piața, iar câțiva stropi anunțau ploaie, bicicliștii nu s-au lăsat intimidați și s-au strâns într-un număr considerabil, dat fiind faptul că a fost prima ediție a evenimentului în Alba Iulia.

Traseul pe care au pedalat biciliștii a fost Piața Cetății – Traseul de Nord al Cetății – Piața Cetății – Parcul Unirii – Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Cetății.

Evenimentul SkirtBike a fost iniţiat de nişte bicicliste vesele, inteligente şi pasionate, care vor să convingă cât mai multe femei să înfrunte traficul din oraş pe două roţi. Acţiunea a fost lansată în 2010, iar anul acesta, pe lângă Bucureşti, Cluj, Drobeta Turnu Severin, Baia Mare, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Arad, a intrat și Alba Iulia în circuit.

SkirtBike îşi propune să încurajeze femeile să folosească bicicletele ca mijloc de transport de zi cu zi şi să înţeleagă că mersul pe bicicletă nu le restricţionează în nici un fel activitatea sau imaginea, putând purta orice fel de îmbrăcăminte fără a-şi pierde feminitatea şi frumuseţea.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini de la eveniment. Pentru a vedea întreaga galerie, cu peste 200 de fotografii, intrați pe Facebook Alba24.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax