Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | „Ștafeta ciclistă SM”: Cinci studenți susţin un tur naţional, pentru persoanele cu scleroză multiplă

Publicat

Duminică, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, bicicletele au avut prioritate. Mai mulți voluntari ai Asociației SM Speromax Alba, dar și albaiulieni pe biciclete au venit să îi întâmpine pe cei cinci tineri care s-au alăturat Ștafetei cicliste cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple.

Echipa naţională este formată din cinci studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Oradea.

Voluntarii au pornit în acest tur ciclist simbolic și recreativ vineri, de la Oradea, au ajuns sâmbătă la Bistrița, iar duminică s-au oprit la Alba Iulia. Voluntarii cicliști își continuă turul în alte trei orașe din țară: Sibiu, Râmnicu Vâlcea și București.  

Cei cinci voluntari pe biciclete sunt din Bistrița, Beiuș (județul Bihor), Zalău și Oradea și sunt studenți la kinetoterapie.

Până în data de 29 mai, aceștia vor parcurge sute de kilometri cu bicicletele și au spus că s-au alăturat acestei campanii de susținere a persoanelor cu scleroză multiplă, pentru a le aminti oamenilor că există speranță și dincolo de această boală necruțătoare.

Copiii, tinerii, membri ai familiei, dar şi simpatizanți ai cauzei acestui eveniment au venit cu propriile biciclete în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, pentru a sprijini acţiunea.

Ștafeta ciclistă va continua cu orașele Sibiu, Râmnicu Vâlcea și București, iar susținătorii acestei acțiuni sunt așteptați să întâmpine și să motiveze echipa națională, care va dedica fiecărui oraş câte o zi.

Echipa își va continua drumul purtând, ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de la suporterii și simpatizanții din comunitățile incluse în tur până la punctul terminus, Parcul Herăstrău din București. Albaiulienii s-au implicat în această manifestare și scriind mesaje de încurajare pe un post-it oferit de organizatorii, dar și prin like-uri și fotografii de încurajare pe pagina oficială de facebook a evenimentului „Ștafeta ciclistă SM”.

O fotografie nu vindecă, dar poate mângâia, iar albaiulienii au încercat să încălzească inimi care au nevoie.

Persoanele care se vor alătura acestei inițiative susțin demersul campaniei prin participarea la Tombola ștafetei cicliste.

Un bilet costă 5 lei, iar premiile constă în cămăşi, caiete, pixuri, produse handmade, decorative, pachete alimentare şi alte surprize.

Fondurile vor fi utilizate pentru sprijinirea persoanelor afectate de scleroza multiplă, prin intermediul unor grupuri de suport organizate la nivel local, cu implicarea comunității și a partenerilor locali și naționali.

„Ștafeta ciclistă SM” a fost organizată de Asociația SM SPEROMAX Alba și Societatea de Scleroză Multiplă din România în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.  

Acest eveniment este inclus în calendarul activităților din cadrul proiectului „Comitet de Tineret în România pentru Pacienții cu Scleroză Multiplă – CTR-SM”, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Tineret în Acțiune, proiect inițiat de Asociația SM Speromax Alba, în parteneriat cu Societatea de Scleroză Multiplă din România.

 Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax