Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Casă nouă pentru Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. S-a mutat în fostul sediu DGASPC, după o investiție de 1,5 milioane lei

Publicat

IMG_6347 Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba s-a mutat de curând în „casă nouă”. În clădirea respectivă, de pe strada Mihai Viteazul din centrul oraşului Alba Iulia, a fost până nu demult sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. După o renovare totală, imobilul a fost cedat Centrului de Cultură. Investiția a costat peste 1,5 milioane de lei pentru proiectare și executarea lucrărilor, care au ținut mai bine de 2 ani.

Noul sediu adăpostește toate clasele centrului și ale școlii de arte și meșteșuguri. Tot aici vor avea loc și repetițiile de canto sau dansuri, dar și diferite activități culturale. De asemenea, la intrarea în clădire va exista și un magazin de suveniruri unde vor fi puse la vânzare creațiile cursanților de la clasele de pictură, țesătorie sau altele.

 

IMG_6283 „Ne bucurăm foarte mult că, exact în anul împlinirii a 10 ani de activitate a Centrului de Cultură Augustin Bena, iată-ne în primul nostru sediu unde ne-am reîntâlnit ne-am regăsit toate serviciile și toate compartimentele din cadrul centrului de cultură. Ca un lucru bun, este foarte bine că avem puține birouri. Personalul administrativ este destul de mic, undeva la 7 persoane, restul personalului fiind implicat în activități educative și artistice. Avem spații de repetiție pentru ansamblul folcloric, pentru ansamblul de dansuri, orchestra de cameră, pentru fanfara județului Alba și bineînțeles atelierele pentru toate meșteșugurile și școlile de arte”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Investiția a fost suportată de Consiliul Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba  și a costat 1. 519.000,068 de lei. Lucrările au fost întârziate mai bine de un an și jumătate din cauza constructorului care nu a respectat termenii contractuali și nu s-a încadrat în timpul prevăzut inițial. Ordinul de începere a lucrărilor a fost 25. 06.2014 cu termen de finalizare 12 ani. După ce în septembrie 2016 a fost reziliat contractul cu firma câștigătoare, lucrările au fost finalizate în 30.12.2017, iar recepția s-a făcut în 7 februarie 2017.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax