Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Reportaj de început de an școlar cu flori, lacrimi și politicieni. Copiii de la școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia își doresc ”o sală de spooort!”

Publicat

IMG_20170911_095217 Buchete de flori, copilași îmbrăcați frumos, emoții, telefoane, părinți, profesori și politicieni la deschiderea anului școlar la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. ”Ce avem noi nevoie”? i-a întrebat directoarea pe copii, imediat după discursul primarului Mircea Hava. Un cor de glasuri i-a răspuns imediat: ”O sală de spooort!” 

De dimineață, în jurul orei 9, grupurile de copii au început să se adune în jurul careului din curtea școlii. Imediat, străzile din zonă au devenit neîncăpătoare din cauza celor câteva zeci de mașini care își căutau un loc cât mai aproape. Cei mai emoționați au fost cei din clasele mici, dar și părinții lor. Cu buchete de flori mai mari ca ei, așteptau să o cunoască pe ”doamna” și să intre într-o nouă etapă a vieții lor. Cei mai mari, au format grupulețe, și, în așteptarea ”deschiderii oficiale”, au început să își povestească ”din vacanță”, arătându-și unul altuia fotografii de pe nelipsitele telefoane mobile. Ora nouă și jumătate, când a fost anunțată deschiderea oficială, i-a surprins pe copii grupați în jurul învățătorilor și al diriginților, care îi aranjau emoționați și gravitau în jurul lor precum cloșca în jurul puilor.

Directoarea Elena Ignat a dat startul. S-a cântat, s-au ținut discursuri, s-au făcut daruri și s-au smuls promisiuni de la invitatul principal, primarul Mircea Hava. ”Ce avem noi nevoie”? i-a întrebat directoarea pe copii. Un cor de glasuri i-a răspuns imediat: ”O sală de spooort!”

”Eu nu sunt omul care face promisiuni, mie îmi place să fac, nu să promit” a răspuns primarul, care a ținut un discurs foarte scurt în fața copiilor, părând, suprinzător, emoționat. Acesta le-a adus celor din clasele mici cărți de colorat și a oferit una, simbolic, unui copil. Un discurs destul de scurt au oferit și restul invitaților: deputatul Sorin Bumb și un reprezentant al IPJ Alba, care și-a citit discursul de pe o foaie. Cu toate că momentele au fost comprimate, copiii s-au cam plictisit, spre final, dar au fost reanimați de prezentarea personalului școlii. Profesorii au fost chemați la rampă și, cei mai apreciați dintre ei, au beneficiat de tratament preferențial: aplauze și chiote din partea elevilor.

IMG_20170911_102721 A venit și momentul retragerii în clase. La parter, într-o clasă, manualul de sport și un compendiu, alături de un măr și o ciocolată îi așteaptă pe bănci, pe elevii clasei a V-a. Doamna dirigintă, Ioana Toma, sau ”diriga”, cum i-a rugat pe copii să o numească deschis (nu doar pe ascuns), a vrut să facă clasa mai prietenoasă în prima zi de școală așa că a cumpărat din banii ei fructele și dulciurile, pe care cei mici n-au ezitat să le consume imediat ce au intrat în clasă. De cărți, copiii nu păreau deocamdată interesați. De fapt, manualul de sport, un pariu cu logica al actualului ministru al învățământului, a fost și singurul pe care l-au primit, ”deocamdată”.

Afară, pe culoar, o fetiță plânge lângă mama ei, care încearcă să o consoleze: în emoția momentului, a pierdut, în mod inexplicabil, florile pentru ”doamna”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax