|

FOTO/VIDEO: Reportaj de început de an școlar cu flori, lacrimi și politicieni. Copiii de la școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia își doresc ”o sală de spooort!”

IMG_20170911_095217Buchete de flori, copilași îmbrăcați frumos, emoții, telefoane, părinți, profesori și politicieni la deschiderea anului școlar la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. ”Ce avem noi nevoie”? i-a întrebat directoarea pe copii, imediat după discursul primarului Mircea Hava. Un cor de glasuri i-a răspuns imediat: ”O sală de spooort!” 

De dimineață, în jurul orei 9, grupurile de copii au început să se adune în jurul careului din curtea școlii. Imediat, străzile din zonă au devenit neîncăpătoare din cauza celor câteva zeci de mașini care își căutau un loc cât mai aproape. Cei mai emoționați au fost cei din clasele mici, dar și părinții lor. Cu buchete de flori mai mari ca ei, așteptau să o cunoască pe ”doamna” și să intre într-o nouă etapă a vieții lor. Cei mai mari, au format grupulețe, și, în așteptarea ”deschiderii oficiale”, au început să își povestească ”din vacanță”, arătându-și unul altuia fotografii de pe nelipsitele telefoane mobile. Ora nouă și jumătate, când a fost anunțată deschiderea oficială, i-a surprins pe copii grupați în jurul învățătorilor și al diriginților, care îi aranjau emoționați și gravitau în jurul lor precum cloșca în jurul puilor.

Directoarea Elena Ignat a dat startul. S-a cântat, s-au ținut discursuri, s-au făcut daruri și s-au smuls promisiuni de la invitatul principal, primarul Mircea Hava. ”Ce avem noi nevoie”? i-a întrebat directoarea pe copii. Un cor de glasuri i-a răspuns imediat: ”O sală de spooort!”

”Eu nu sunt omul care face promisiuni, mie îmi place să fac, nu să promit” a răspuns primarul, care a ținut un discurs foarte scurt în fața copiilor, părând, suprinzător, emoționat. Acesta le-a adus celor din clasele mici cărți de colorat și a oferit una, simbolic, unui copil. Un discurs destul de scurt au oferit și restul invitaților: deputatul Sorin Bumb și un reprezentant al IPJ Alba, care și-a citit discursul de pe o foaie. Cu toate că momentele au fost comprimate, copiii s-au cam plictisit, spre final, dar au fost reanimați de prezentarea personalului școlii. Profesorii au fost chemați la rampă și, cei mai apreciați dintre ei, au beneficiat de tratament preferențial: aplauze și chiote din partea elevilor.

IMG_20170911_102721A venit și momentul retragerii în clase. La parter, într-o clasă, manualul de sport și un compendiu, alături de un măr și o ciocolată îi așteaptă pe bănci, pe elevii clasei a V-a. Doamna dirigintă, Ioana Toma, sau ”diriga”, cum i-a rugat pe copii să o numească deschis (nu doar pe ascuns), a vrut să facă clasa mai prietenoasă în prima zi de școală așa că a cumpărat din banii ei fructele și dulciurile, pe care cei mici n-au ezitat să le consume imediat ce au intrat în clasă. De cărți, copiii nu păreau deocamdată interesați. De fapt, manualul de sport, un pariu cu logica al actualului ministru al învățământului, a fost și singurul pe care l-au primit, ”deocamdată”.

Afară, pe culoar, o fetiță plânge lângă mama ei, care încearcă să o consoleze: în emoția momentului, a pierdut, în mod inexplicabil, florile pentru ”doamna”.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=593737avatar Publicat de pe 11 septembrie 2017 şi actualizat pe 11 septembrie 2017.
Publicat în EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI