|

Fumatul ar putea fi interzis în maşinile în care se află copii sau femei însărcinate. Proiect

nu fumatiFumatul ar putea fi interzis în maşinile în care se află copii sau femei însărcinate. Propunerea este într-un proiect aprobat tacit de Senat şi care urmează să inter în atenţia deputaţilor.

Iniţiativa este amendament la legea care interzice fumatul în toate spaţiile publice închise.

„Se interzice fumatul în toate spaţiile închise, spatiile de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii, precum şi in autovehiculele în care se află minori sau femei însarcinate. De la prezentele prevederi fac exceptie celulele pentru deţinuţi, din penitenciarele de mare siguranta”, se prevede in amendamentul adus de Ana Maita, şefa Asociaţiei “Mame pentru mame”.
Iniţiatorul susţine că astfel se asigură dreptul de la Art. 49 din Constituţia României, prin care copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi asistenţă, în realizarea drepturilor lor.

„Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun, în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei, specific autovehiculelor, dar şi imposibilitatea minorului şi a fătului nenăscut de a se apăra în faţa acestor agresiuni, este datoria morală şi legală a adulţilor să îi protejeze”, mai precizează iniţiatorul.

Propunerea a avut loc în contextul în care au avut loc dezbateri generale pe marginea proiectului prin care s-ar permite din nou fumatul în spaţii special amenajate şi care ar redefini spaţiul public închis, relaxând astfel legea antifumat. Proiectul va primi un raport săptămâna viitoare la comisia de Sănătate, însă deputaţii de la toate partidele politice s-au declarat împotriva acestui proiect.

sursă: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=596468avatar Publicat de pe 19 septembrie 2017 şi actualizat pe 19 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI