Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND: Săptămâna Europeană a Sportului, la Alba Iulia și Sebeș. Activități în aer liber pentru participanţi de toate vârstele

Publicat

Untitled În weekend, la Alba Iulia şi Sebeş sunt organizate mai mule evenimente sportive, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. O campanie de promovare „pe două roţi” se va derula sâmbătă în Cetatea Alba Carolina, iar duminică, în Parcul Arini, vor fi derulate mai multe activităţi sportive la care participarea este liberă, iar organizatorii vor acorda premii.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, scopul fiind promovarea participării tuturor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive şi fizice. În Alba, promotorul campaniei este Asociația Județeană „Sportul pentru Toți”.

(P)  Căciuli, mănusi și fulare , ghete, bocanci sau geci și jachete pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Dunlop, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. La FashionSport.ro este Black Friday în fiecare zi.

Sâmbătă, 12 septembrie, începând cu ora 12.00, în Cetatea Alba Carolina se va desfășura o campanie de promovare a Săptămânii Europene a Sportului, „pe două roți” în care voluntarii vor împărți materiale promoționale, diplome, vor antrena copiii în activități.

Duminică, 13 septembrie, în Parcul Arini, începând cu ora 10.00, se vor organiza activități sportive pentru iubitorii de sport și mișcare în aer liber: tenis de câmp, mini fotbal, tenis de masă, badminton, ştafete, tir cu arcul, darts, sărituri cu mingea etc. Participarea este liberă, înscrierile la activități se fac la fața locului, iar organizatorii vor acorda premii, diplome, materiale promoționale.

Parteneri în desfăşurarea evenimentului sunt Primăria Municipiului Sebeș, Clubul Sportiv Municipal Sebeș și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba.

Săptămâna va fi structurată în jurul a patru zile tematice: Mediul educaţional, Locurile de muncă, Activităţi în aer liber, Cluburi sportive şi centre de fitness.

Prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului va avea loc în perioada 7-13 septembrie 2015, simultan, în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi în Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechteinstein şi Turcia.

Fiecare ţară din Uniunea Europeană are ambasadori ai SES, România avand ca reprezentant pe ministrul Tineretului şi Sportului, Daniela Szabo.

Ideea SES a apărut în urma unei constatări oficiale dramatice, subliniată de un Eurobarometru realizat în 2012: 59% dintre cetăţenii europeni nu practică exerciţii fizice/sport; astfel, la orizontul anului 2020 se preconizează ca şi prin contribuţia SES să fie cooptate în acţiuni sportive constante 100 milioane de persoane din cele 28 de ţări membre, o cincime din totalul populaţiei UE.

În România, coordonarea este asigurată de catre Federaţia Română Sportul pentru Toţi, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, iar acţiunile vor avea loc în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Bucureşti.

Activităţile vor fi diverse: ciclism, festival dans, volei, drumeţie, fotbal, rugby, şah, mişcare pentru vârsta a III-a, climbing, tir cu arcul, tir sportiv, tenis, înot, gimnastică la locul de muncă, activităţi în cluburi de fitness şi aerobic, transmit organizatorii.

Finanţarea este asigurată de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, autorităţi locale, cluburi, ONG-uri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax