Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încep lucrările de cadastru general la Ciugud. Locuitorii comunei beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor

Publicat

DSC_0579 La începutul fiecărui an, la inițiativa primarului Gheorghe Damian, au loc întâlniri publice cu cetățenii comunei Ciugud, în cadrul cărora sunt discutate proiectele de investiții, bugetul pe anul în curs, probleme legate de taxele și impozitele locale, de infrastructură și agricultură, dar și probleme referitoare la serviciile publice (salubritate, transport public local, apă, canalizare) sau la iluminatul public stradal, acestora adăugându-se și cele curente, semnalate de către locuitori.

În anul 2016, întâlnirile publice au fost deja organizate în Hăpria, Șeușa și Ciugud, în perioada imediat următoare acestea urmând să aibă loc în Teleac, Limba și Drâmbar. La discuțiile cu cetățenii, participă, alături de primar, consilieri locali și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

În condițiile în care unul dintre subiectele cele mai importante din anul 2016 se referă la proiectul privind efectuarea lucrărilor de cadastru general, comuna Ciugud fiind prinsă în prima fază a lucrărilor de cadastru general gratuit prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF, la întâlniri, participă, de această dată, și reprezentanții societății care, în urma licitației, a fost desemnată să efectueze lucrările de cadastru general în comuna Ciugud.

Primarul Gheorghe Damian a precizat că lucrările vor începe în curând și vor rezolva multe din problemele oamenilor legate de proprietate, incluzându-le pe cele care decurg din existența mai multor titluri de proprietate pe aceeași suprafață sau pe cele legate de existența titlului de proprietate, unde nu este menționată nici tarlaua, nici parcela. Practic, este vorba de acele titluri de proprietate în care nu există date de identificare, iar, ca urmare, nu se cunoaște nici amplasamentul terenului.

DSC_0580 „Lucrările de cadastru general sunt necesare și le așteptam cu toții. Sunt convins însă că cetățenii vor avea răbdare până când acestea se vor finaliza, durata estimată fiind de cel puțin un an. Este o perioadă de timp rezonabilă, aș spune, dat fiind faptul că lucrările se desfășoară în toate cele șase localități ale comunei Ciugud. Important este și faptul că locuitorii comunei noastre beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor, astfel că nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar, pentru a rezolva problemele legate de proprietate. Mulți dintre locuitori se află în situația în care dețin proprietăți fără cadastru, bunuri care nu pot fi valorificate de către proprietari, de aceea proiectul este util pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Gheorghe Damian.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF a fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor și terenurilor din intravilan și extravilan în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari și, după caz, a dezbaterilor succesorale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax