Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinare împotriva gripelor de sezon

Publicat

Campania de vaccinare împotriva gripelor sezoniere va demara, spre sfârşitul acestei săptămâni, la Alba Iulia. Aproximativ 21.ooo de doze de vaccin vor ajunge, miercuri sau joi, la Direcţia de Sănătate Publică Alba. „Aşteptăm să primim dozele, iar, în următoarele zile, va începe distribuirea acestora la cabinetele medicilor de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş. Cei care doresc să se imunizeze împotriva gripelor de sezon sunt aşteptaţi pentru programări la medicii de familie de care aparţin.

În perioada 18-24 octombrie, la Direcţia de Sănătate Publică Alba nu a fost înregistrat nici un caz de gripă. În acest interval, cele mai răspândite infecţii au fost cele acute respiratorii ale căilor superioare, mai precis 2.108 cazuri, dintre care 50 au necesitat internări. Un număr de 436 de persoane s-au prezentat la spital cu pneumonie, iar 94 dintre acestea au rămas sub supraveghere medicală.

Medicii îşi menţin atenţionările împotriva gripelor sezoniere. Oamenii sunt sfătuiţi să evite locurile aglomerate, să consume cât mai multe fructe şi legume proaspete şi să se spele cât mai des pe mâini. În cazul unor evoluţii cronice, bolnavilor le este recomandat să rămână cât mai mult în casă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax