Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI şi VINERI: Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România, Miguel Maury Buendia, în vizită la Alba Iulia

Publicat

nuntiu-apostolic-in-romaniaMiguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România, Decanul Corpului Diplomatic, va fi prezent la Alba Iulia, în perioada 1-2 iunie.

Va efectua o vizită la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, fiind totodată oaspetele oficialităţilor locale, vineri, cu prilejul schimbării garzii la ora 12.00, la Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina.

În prealabil, Excelenţa Sa va vizita câteva obiective turistice ale Cetăţii, cum ar fi Muzeul Principia şi Traseul celor Trei Fortificaţii, iar după prezentarea Gărzii va fi primit de primarul Mircea Hava.

Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid la 19 noiembrie 1955, din familie de origine andaluză. După ciclul instituţional de studii filozofice şi teologice la „Seminarul Conciliar din Madrid” a primit hirotonirea prezbiterală la 26 iunie 1980 în parohia madrilenă „San Francisco de Borja”, fiind încardinat în Arhidieceza de Madrid. La 1 iulie în acelaşi an a fost numit vicar în Parohia „Preasfânta Treime” din Collado Villalba, unde a rămas până în octombrie 1984. În timpul serviciului militar, a exercitat funcţia de capelan al Spitalului Militar din Barcelona şi apoi al Şcolii Superioare a Armatei, din Madrid.

Aobţinut licenţa în teologie dogmatică la Universitatea Pontificală din Salamanca (1985) şi doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală „Santo Tomaso in Urbe” (Angelicum) din Roma (1987). După doi ani de studii diplomatice la „Academia Ecleziastică Pontificală” din Roma, a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, la 13 iulie 1987, fiind destinat succesiv ca secretar la nunţiaturile apostolice din Ruanda, Uganda, Marruecos şi Nicaragua (1987-1996) şi consilier la cele din Egipt, Slovenia şi Macedonia, şi Irlanda (1996-2004).

La 8 iunie 1999 a fost numit prelat de onoare al Sanctităţii sale. De la 1 septembrie 2004 s-a ocupat de ţările din sud-estul european în Secţiunea pentru Relaţii cu Statele din Secretariatul de Stat al Vaticanului. De asemenea, a reprezentat Sfântul Scaun în diferite conferinţe şi congrese internaţionale. Cunoaşte italiana, engleza, franceza, slovena şi rusa.

La 19 mai 2008, papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica şi nunţiu apostolic în Kazahstan, iar la 19 iulie acelaşi an în Kirghistan şi Tadjikistan. La 12 iunie 2008 a primit consacrarea episcopală în bazilica „Santa Maria Maggiore” din Roma.

La 5 decembrie 2015, Papa Francisc l-a numit pe Mons. Maury nunţiu apostolic în România.

sursa foto: e-communio.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax