|

Județul Alba, absent de la cel mai mare târg de turism din România. Era GRATIS! Motivațiile Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean

targul national de turism al romanieiAlba Iulia nu va fi promovată în acest an la Târgul de Turism al României. Primăria a decis că, după șapte ani de prezență, este momentul să lase locul sectorului privat să se implice în ceea ce privește promovarea municipiului. Nici reprezentanții Consiliului Județean Alba nu vor participa la târgul care se desfășoară în acest weekend. Spun că vor fi prezenţi la ediţia de toamnă, pentru a pune accentul pe Alba 100 și sărbătorirea Centenarului Unirii.

Pentru prima dată în ultimii ani, municipiul Alba Iulia și județul Alba nu vor avea stand la cel mai important târg de turism al anului, locul unde practic este pregătit începutul sezonului turistic.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia spun că vor continua să promoveze orașul prin toate mijloacele, însă este momentul ca și cei din sectorul privat să se implice în acest sens.

„Am fost șapte ani la rând, acum este momentul să facă și sectorul privat ceva. Noi am reprezentat orașul în nenumărate ocazii. O să o mai facem acolo unde avem un interes direct, ca, de exemplu, cum am avut în toamnă 3.000 de turiști austrieci (după participarea la Târgul de Turism de la Viena – n.r.) sau în situația certă de a contura parteneriate. Prin toate prezențele noastre, noi am pregătit terenul. Mingea este acum și în terenul operatorilor de turism pentru că lumea caută pachete, oferte, servicii. Nu vom înceta să promovăm potențialul local, dar vrem inițiative și din partea zonei private” a declarat Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Mihai Coșer spune că vor exista în continuare evenimentele din Cetatea Alba Carolina, spectacolele, reprezentanţiile de reenactment (gărzile), canalele online de promovare și cel mai probabil vor participa la alte târguri. De această dată „este cazul să o facă și sectorul privat”.

Și Consiliul Județean Alba a spun „pas” ediției din acest an a târgului. Motivul absenței este dorința de participare la târgul din toamnă, pentru a începe promovarea Centenarului de la 1 Decembrie 2018.

„S-a stabilit să nu mergem la ediția din primăvară, pentru că accentul se va pune din acest an pe Alba România 100 și se va promova mai bine acest eveniment în toamnă” spune George Şinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Alba.

În ceea ce priveşte prezența sectorului privat din municipiu sau județ la acest târg, și ea lipsește. În prezent există o asociație de promovare turistică, HORES Alba, care încă nu are toate documentele necesare pentru a funcționa.

Potrivit președintelui Asociației, George Nițulescu, urmează ca asociația să fie înscrisă la ANAF și în câteva luni va funcționa legal. Prin această asociație se dorește inventarierea unităților de cazare și tot ceea ce înseamnă HORECA în Alba, deschiderea unei școli de bucătari și bineînțeles colaborarea cu agențiile de turism pentru pachete turistice. „Ideea este să ținem turistul ocupat în Alba Iulia”, spune George Nițulescu.

Târgul de Turism al României se desfăşoară în perioada 16-19 februarie, la Bucureşti, fiind organizat și găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Îşi vor prezenta oferte peste 250 de agenții de turism și tour-operatori din 14 țări (Austria, Bulgaria, Egipt, Croația, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, România, Turcia și Ungaria).

Anul trecut Târgul de Turism al României s-a desfăşurat între 25 şi 28 februarie 2016, la Romexpo, în Pavilioanele C1 – C6 și a avut 22.000 de vizitatori. Primăria Alba Iulia  a fost prezentă în 2016 cu un stand realizat în parteneriat cu Consiliul Județean. Participarea a fost gratuită, cele două instituți neplătind nimic pentru standul prin care au promovat atracțiile turistice . Și în acest an participarea ar fost gratuită, cheltuielile fiind suportate de Autoritatea Națională de Turism.

La ediția din 2016, au participat, în calitate de expozanţi şi co-expozanţi, 309 firme din 15 ţări: Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria, suprafaţa expoziţională ocupată fiind de peste 14.200 mp.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=548839avatar Publicat de pe 16 februarie 2017 şi actualizat pe 16 februarie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Județul Alba, absent de la cel mai mare târg de turism din România. Era GRATIS! Motivațiile Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean”

  1. Avem prea multi turisti. sa mearga si in alte locuri!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI