Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La Sebeş, au fost înregistrate până în prezent 20 de cazuri de hepatită virală A. Primăria a luat măsuri de igienizare în zona afectată de focar

Publicat

Autorităţile sanitare continuă să înregistreze cazuri noi de îmbolnăviri în cadrul focarului de epidemie cu hepatita virală A din Sebeş. În această săptămână, alte patru persoane au fost internate în spital, în total 20 de persoane fiind diagnosticate cu această boală. Administraţia locală a luat măsuri de igienizare a zonei în care a izbucnit epidemia, iar Direcţia de Sănătate Alba a distribuit vaccinuri medicilor de familie din Sebeş, care urmează să le administreze populaţiei.

Reprezentanţii DSP Alba au comunicat, miercuri, în conferinţă de presă, că până la acest moment, la Sebeş au fost identificate 20 de cazuri de îmbolnăviri cu hepatita virală A. Două persoane au fost internate luni şi alte două, marţi, la compartimentul de boli infecţioase a spitalului din oraş, după ce au fost diagnosticate cu această afecţiune. Medicii se aşteaptă să mai fie înregistrate cazuri de hepatită, având în vedere perioada de incubaţie de 45 de zile a virusului.

Între timp, administraţia locală a luat măsuri de igienizare în cartierul de romi în care a izbucnit epidemia, iar DSP a distribuit medicilor de familie vaccinuri anti hepatita virală A.

Reamintim că virusul s-a  manifestat în cartierul din Sebeş din luna august, însă, din cauza perioadei de peste o lună de incubaţie, îmbolnăvirile au apărut abia la sfârşitul lunii septembrie. În 1 octombrie, erau înregistrate 12 cazuri, iar zece zile mai târziu numărul persoanelor care au fost infectate cu acest virus a ajuns la 20.

După ce au analizat sursele de alimentare cu apă din zonă, autorităţile au stabilit că acestea nu sunt contaminate, fapt ce duce la concluzia că o cauză probabilă a izbucnirii focarului este reprezentată de condiţiile igienico-sanitare precare în care trăiesc persoanele afectate.

Citiţi aici mai multe detalii despre focarul de hepatită virală A de la Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PONTA

    miercuri, 10.10.2012 at 18:00

    auzi cica administratia locala ia masuri,pai primaru nu stie ce face in ograda lui,cu cine se culca cu nevasta sau cu fufa din primarie!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax