Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MOTIVARE: Prostituţie şi trafic de minori la Pensiunea „Terra” din Alba Iulia. Clienţii fetelor primeau prezervative direct de la recepţie

Publicat

Administratorul Pensiunii „Terra” din Alba Iulia este arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce procurorii DIICOT au descoperit că acesta ar fi comis infracţiunile de proxenetism şi trafic de minori. Tibor Polgar găzduia la pensiunea sa oameni de afaceri şi persoane publice, cărora le oferea, pe lângă serviciile de cazare, şi compania unor domnişoare, de multe ori minore.

În urma percheziţiilor efectuate la Pensiunea „Terra”, a fost prins în flagrant un cetăţean belgian care întreţinea relaţii sexuale cu o minoră, dar şi mai multe prezervative care erau oferite clienţilor direct de la recepţie. Procurorii au prezentat la dosar şi mai multe înregistrări ambientale şi telefonice din care rezultă activitatea desfăşurată în incinta pensiunii, dar şi declaraţii ale unor martori. Deşi Tibor Polgar nu este cunoscut cu antecedente penale, magistraţii au apreciat că acesta reprezintă un pericol social şi a dispus privarea acestuia de libertate.

Cercetat de procurori în acest dosar este şi Darius Mihail Câmpean, trimis în judecată pentru infracţiuni similare şi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. În această cauză, bărbatul a primit deocamdată doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Menţionăm că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi a fost deja atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Vă prezentăm motivele care i-au determinat pe judecătorii Tribunalului Alba să dispună arestare preventivă a lui Tibor Polgar:

„Din actele dosarului rezultă indicii temeinice, respectiv presupunerea rezonabilă că în perioada anilor 2010-2012 inculpatul a săvârşit acte materiale specifice infracţiunii de trafic de minori, recrutare, primire, cu privire la minorele (…).

De asemenea, inculpatul a comis acte specifice infracţiunii de proxenetism şi anume îndemn, înlesnire a practicării prostituţiei, tragere de foloase de pe urma practicării prostituţiei, faţă de numitele U.D.A. şi P.M., mai precis le-a găsit celor două fete clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, relaţiile consumându-se la Pensiunea Terra din Alba Iulia, pensiune administrată în fapt de către inculpatul Polgar.

Astfel este întrunită cerinţa prev.de art. 143 C.pr.pen. rap.la art.68/1 C. pr. pen.

Cu privire la art.148 lit. f C. pr. pen., se constată că, aşa cum s-a arătat anterior, din probele administrate până la acest moment în cursul urmăririi penale, rezultă indicii temeinice că inculpatul a comis infracţiunile de trafic de minori şi proxenetism, pentru care este cercetat, iar lăsarea sa în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică, generat de rezonanţa socială negativă a faptului că o persoană asupra căreia planează acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni grave, asupra unor minori, este cercetată în stare de libertate.

Indiciile temeinice ale comiterii faptelor se conturează la acest moment procesual din următoarele probe:

– proces verbal de sesizare din oficiu

– declaraţiile persoanelor vătămate minore

– declaraţiile învinuitelor U.D.A. şi P.M.

– declaraţiile martorilor audiaţi în cauză

– procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate în cauză şi de redare a înregistrărilor audio video în mediul ambiental

– procesele verbale de percheziţie domiciliare – cu ocazia efectuării percheziţiei la pensiune, minora (…) a fost identificată într-una din camere, împreună cu un client de naţionalitate belgiană; de asemenea la recepţia au fost identificate mai multe prezervative)

– declaraţiile inculpatului Polgar Tibor şi a înv. C.D.M.

Pericolul concret pentru ordinea publică al lăsării în libertate a inculpatului a fost definită în practica judiciară pe baza următoarelor criterii:

– date privind persoana inculpatului – chiar dacă acesta nu are antecedente penale, lipsa acestora nu ar conduce automat la înlăturarea pericolului concret pentru ordinea publică al lăsării în libertate a inculpatului, în contextul gravităţii faptelor;

– gravitatea infracţiunilor pentru care sunt indicii: există tipuri de infracţiuni care prin natura lor conduc la ideea creării unui pericol concret pentru ordinea publică prin amploarea fenomenului infracţional pe care-l presupun şi dezvoltă fie prin impactul negativ asupra întregii colectivităţi, fie prin limitele ridicate de pedeapsă stabilite de lege. Or, în prezenta speţă, infracţiunile de trafic de minori şi proxenetism au în mod evident un asemenea impact negativ în comunitate, mai ales în contextul sporirii acestor tipuri de infracţiuni. În plus, urmările grave asupra dezvoltării fizice şi psihice a minorelor victime întăresc pericolul concret pentru ordinea publică al lăsării în libertate a inculpatului, iar limitele de pedeapsă între 7 şi 18 ani sunt evident consistente şi denotă faptul că legiuitorul a avut în vedere pericolul social ridicat al acestor infracţiuni generat de valoarea socială importantă ocrotiră de lege – libertate minorilor şi bunele moravuri;

– posibilitatea ca lăsarea în liberate a inculpatului să încurajeze alte persoane să comită asemenea fapte şi evitarea acreditării ideii că justiţie nu ar acţiona suficient de ferm pentru reprimarea unei asemenea manifestări infracţionale.

În cauză, Tribunalul apreciază oportună luarea măsurii arestării preventive pentru descurajarea infractorilor în comiterea acestor fapte cât şi asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, conform art.136 al.1,8 C.pr.pen. Faptul că inculpatul a săvârşit faptele în formă continuată pe parcursul a doi ani este un element care conduce la concluzia că arestarea preventivă se impune pentru stoparea desfăşurării activităţii infracţionale.

– crearea în rândul colectivităţii a unui sentiment de insecuritate.

Şi acest criteriu este întrunit în speţă: gravitatea faptei şi a urmărilor asupra minorelor stârneşte un sentiment de insecuritate datorită faptului că o persoană care a comis infracţiuni grave mai ales asupra minorilor ( persoane vulnerabile datorită insuficienţei maturizări de care inculpatul a profitat) este cercetat în stare de libertate.

În consecinţă, în temeiul art.149/1 C. pr. pen. rap. la art. 148 lit. f C. pr. pen. va admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi, în consecinţă, făcând aplicarea art.143, 148 lit. f C. pr. pen., art. 149 C. pr. pen., se va dispune arestarea preventivă a inculpatului Polgar Tibor pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 25.04.2012 şi până la data de 23.05.2012, sens în care se va emite mandatul de arestare preventivă nr. 14/2012, conform art.146 alin. 10 şi 151 C. pr. pen.

Pentru aceste motive,

În numele legii

dispune

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi, în consecinţă:

În baza art. 149 /1 Cod procedură penală raportat la art. 148 lit. f Cod procedură penală şi art. 143 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului:

– Polgar Tibor – pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 25.04.2012 şi până la data de 23.05.2012.

Dispoziţiile prezentei încheieri se vor aduce la îndeplinire prin emiterea mandatului de arestare preventivă Nr. 14/2012 conform art. 146 alin. 10 şi 151 C.pr.pen., pe o durată de 29 de zile, cu începere de la data de 25.04.2012 şi până la data de 23.05.2012.

În baza art. 189, 192 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.04.2012”.

Vezi de ce este acuzat Tibor Polgar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Tibor Polgar, albaiulianul acuzat de proxenetism și trafic de minori, din nou în fața magistraților Tribunalului Alba | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax