|

O nouă lege a educaţiei naţionale, pregătită de Guvern. Ministrul Pavel Năstate: Vrem să trecem proiectul prin Parlament, până la finalul anului

elevi clasa scoalaPână la sfârşitul anului, Ministerul Educaţiei va promova o nouă lege a educaţiei naţionale. Ministrul Pavel Năstase a anunţat miercuri că noul act normativ pe care intenţionează să-l treacă prin Parlament, ar urma să preia din actuala lege „tot ceea ce este corect, obiectiv şi care va conduce catre obiectivele pe care ni le asumăm”.

Ministrul a precizat că noua lege ar urma să fie dezvoltată cu sprijinul comisiilor de specialitate din Parlament, cu Consiliul Naţional al Rectorilor, şi prin consultări cu asociaţiile de părinţi.
În acest moment este în vigoare Legea Educaţiei Naţionale din 2011, realizată în mandatul lui Daniel Funeriu, pe bazele strategiei lui Mircea Miclea. Legea din 2011 a adus mai multe reforme radicale în învăţământ, dar multe măsuri au fost eliminate.

Pavel Năstase a mai precizat că actualul minister nu are în vedere reorganizarea, desfiinţarea sau restructurarea CNATDCU sau a UEFISCDI (Unitatea Executivă de Finanţare a Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovaţiei).

Potrivit ministrului, se pregăteşte construirea a 2.500 de unităţi scolare, creşe şi grădiniţe noi, dar şi fonduri pentru a finaliza o parte din obiectivele de investiţii în derulare. “Vom începe anul acesta construcţia a 500 unităţi şcolare”, a precizat ministrul.

De asemenea, s-a referit la faptul că manualele şcolare pentru clasa a V-a sunt “în realizare”.

“Vrem să decongestionăm elevii, să îi ducem într-un program prin care să îi învăţăm cum să înveţe, nu să îi punem să memoreze”, a mai declarat ministrul.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=548820avatar Publicat de pe 16 februarie 2017 şi actualizat pe 16 februarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • dddd: Ma uitam acum intr-un calendar si stupoare: pe data de 25 februarie si crestinii greco -catolici il sarbatoresc...
  • violeta matei: am platit taxa in anul 2010,nu o mai pot recupera?
  • Mdda: Saracii pelerini, nu au avut bani de hotel. Si pentru copiii orfani si care nu au ce manca de ce nu au ridicat...
  • ab2000: Va plangeti toata ziua ca e parcare cu plata, dar cand mergeti in alte orase (Cluj, Sibiu, etc) platiti...
  • Ionel: Deci producatorii de placi de baza nu au decat sa faca un update in managemetul I/O prin care stingerea si...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI