|

Parlamentarii, convocați duminică în ședință comună pentru o moțiune împotriva Guvernului Grindeanu. SMS-uri de la conducerea PSD: ”prezența obligatorie”

dragnea-grindeanuParlamentarii de Alba au fost convocați duminică, alături de colegii lor, în plenul reunit al Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului guvern. Cele două camere se vor reuni de la ora 16,30 la solicitarea social-democraților, urmând ca ședințele de grup să aibă loc cu o oră și jumătate mai devreme. Parlamentarii PSD au primit un SMS din partea conducerii partidului prin care li s-a adus la cunoștință că prezența este ”obligatorie”. 

Senatorul PSD, Mihai Fifor, a spus că ”PSD nu mai poate aștepta și asista impasibil” la acțiunile lui Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

„Este normal ca Parlamentul României să reacţioneze şi să putem să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă. (…) În termenul cel mai scurt România să redevină o ţară în care se guvernează legitim”, a spus acesta.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari, nefiind astfel nevoie de susţinere din partea altor grupuri.

Potrivit Constituţiei, retragerea încrederii acordate Guvernului se face prin adoptarea unei moţiuni de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Reamintim că România se află într-o situație fără precedent, după ce prim-ministrul Sorin Grindeanu a intrat în conflict cu liderul partidului majoritar, Liviu Dragnea. Din cauză că Grindeanu a refuzat să demisioneze la solicitarea lui Dragnea, PSD se vede nevoit să apeleze la o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern. Aliatul lui Grindeanu este fostul președinte al PSD, Victor Ponta, ceea ce complică mult lucrurile în interiorul partidului.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577438avatar Publicat de pe 17 iunie 2017 şi actualizat pe 17 iunie 2017.
Publicat în EVENIMENT.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI