Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii vor o nouă lege privind folosirea armelor. Oamenii legii sunt nemulțumiți și de baremele diferite la admiterea în Academia de Poliție

Publicat

trageri După modelul din statele occidentale, polițiștii români îi solicită noului ministru de Interne să modifice legislația în privința folosirii armelor. Oamenii legii spun că se tem să folosească arma din dotare, pentru că ar trebui să dea explicații ani la rând. Totodată, polițiștii cer și eliminarea baremelor diferite dintre bărbaţi şi femei la admiterea în Academia de Poliţie. 

Potrivit liderului Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, au fost situații în care poliţiştii, deşi au folosit pistolul din dotare în condiţii legale, au fost trimişi în judecată, au fost stresaţi, judecaţi ca apoi după 3, 4 sau 5 ani de proces să se constate că au folosit armamentul în condiţii legale şi au fost achitaţi. „Poliţistul român se gândeşte de trei ori să scoată pistolul din dotare şi să-l folosească”, mai spune Coarnă.

Anul trecut, în București au fost puţin peste 20 de cazuri în care poliţiştii au folosit pistoalele, iar anchetele în cazul lor se întind pe ani întregi, iar în multe situaţii le este tăiat salariul chiar şi cu 30% până judecătorii vin cu o decizie definitivă.

De asemenea, potrivit sindicaliștilor, noul ministru de Interne trebuie să vină cu o soluţie şi pentru eliminarea baremelor diferite dintre bărbaţi şi femei la admiterea în Academia de Poliţie. În condiţiile actuale, spun sindicaliştii, avem şanse să găsim pe stradă din ce în ce mai multe poliţiste. În 2014, 30% din candidaţii declaraţi admişi au fost fete, spun reprezentanţii Academiei.

Președintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, fetele sunt mai bune la învăţătură, astfel explicându-se procentul mare de fete care sunt admise. ”Singura problemă este una de discriminare, pentru că sunt probe diferite”, spune Vasile Lincu.

Oficialii Ministerului de Interne spun că deocamdată analizează propunerile şi după caz vor fi făcute şi modificări ale legislaţiei.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax