Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povestea hoțului mascat pe bicicletă, care a spart un bar la Vințu de Jos. Toți banii furați i-a pierdut la pacanele la Alba Iulia

Publicat

Povestea hoțului mascat pe bicicletă. După ce a pierdut banii la jocuri de noroc, la barul de lângă Primăria Vințu de Jos, un tânăr în vârstâ de 20 de ani s-a gândit să îl spargă. Barul este situat în apropierea secției de poliției a comunei.

Cu banii furați, peste 8000 de lei a mers la un cazino. La Alba Iulia, unde i-a pierdut pe toți la păcănele. 

Este povestea, unui tânăr, Florin M.B., care recent a fost condamnat pentru furt calificat. Acesta a dat spargerea îmbrăcat în hainele în care a stat toată ziua în bar.

Însă s-a gândit că nu va fi recunoscut dacă își va face o cagulă. O cagulă dintr-o căciulă, căreia i-a făcut două găuri cu foarfeca.

La spargere a ajuns cu bicicleta, pe care a parcat-o în parcul din fața barului Rull Cafe. Toată acțiunea sa, care a durat în jur de 7 minute a fost înregistrată de camerele video montate în bar.

În data de 29 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă sentință în cazul său. Motivarea a fost făcută publică, iar în ea se găsește și metoda pusă în practică de hoț.

A stat și în arest preventiv pentru o perioadă, deoarece în noaptea spargerii a intrat în casă și peste un bărbat și l-a bătut.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr a spart barul de lângă Primăria Vințu de Jos, apoi a intrat peste un bărbat în casă și l-a bătut

A stat toată ziua în bar

Potrivit patronilor barului citați în dosar, Florin a stat foarte multe ore în barul lor, înainte de a da spargerea. S-a întâmplat în ziua de 13 noiembrie 2023. A stat în jur de șapte ore, timp în care a jucat la aparate până nu a mai avut bani.

În jurul orei 18.00 când barul s-a închis, tânărul a fost printre ultimii clienți care au plecat. Cum a stat toată ziua în bar, angajații au văzut cu ce era îmbrăcat.

S-a decis să spargă barul: Și-a făcut o cagulă dintr-o căciulă

Ajuns acasă, după lăsarea întunericului s-a decis să spargă barul. Drept urmare pentru a-și ascunde identitatea și-a făcut o cagulă. Mai exact a găurit cu o foarfecă o căciulă. I-a făcut două găuri pentru a putea vedea prin ea.

Însă nu s-a schimbat de hainele cu care a stat toată ziua în bar.

A ajuns la spargere cu bicicleta

În jurul orei 21.00 a ajuns cu bicicleta în fața barului. Bicicleta și-a lăsat-o în parcul din zonă iar apoi a trecut în fugă strada. A mers în spatele barului, iar cu o piatră găsită pe jos a spart un geam.

Totul se întâmpla la o jumătate distanță de sediul de poliție și gard in gard cu Primăria Vințu de Jos.

După ce a spart geamul a băgat mâna prin ușă și deschis-o cu ajutorul cheii care se afla pe interior. Apoi din bar a furat suma de 8300 de lei.

Toată acțiunea a fost înregistrată de camerele video din bar.

Apoi, după ce a luat banii a fugit din bar pentru a-și asigura scăparea cu bicicleta.

(…) a părăsit interiorul barului, trecând în alergare strada spre parcul de vis-a-vis, unde se aflau bicicleta și geaca acestuia. Ulterior, având asupra sa sumele de bani sustrase, inculpatul s-a deplasat pe bicicletă trecând pe strada din fața barului Rull Caffe, părăsind astfel zona comiterii faptei”, au notat magistrații.

Recunoscut fără probleme pe camerele video

Angajații și patronii barului a doua zi când au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere l-au identificat foarte ușor pe bărbat.

A pierdut toți banii la păcănele, la Alba Iulia

După ce a fost identificat și dus la audieri, Florin a recunoscut fapta. Pe lângă că a descris cum a dat spargerea a și spus ce s-a întâmplat cu banii.

A mers la Alba Iulia, la cazinoul din centrul orașului, cel de lângă Pașapoarte și a pierdut toată suma la păcănele.

Pedeapsa cu executare

Din câte se pare tânărul era recidivist și mai avea o condamnare la activ. Pentru spargerea de la Vințu de Jos a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare.

Prin calcul judecătoresc s-a luat în considerare și pedeapsa pe care o mai avea de opt luni și a rezultat o pedeapsă finală de 1 an 8 luni şi 20 zile închisoare, cu executare în regim de detenţie.

Din suma de bani furată a plătit doar 3000 de lei, au mai notat magistrații.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ion

    miercuri, 01.05.2024 at 07:45

    Munca la ocnele de sare asta merita!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax