Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăvara dă startul lucrărilor de investiții din Blaj. Cel mai amplu proiect este extinderea sistemului de canalizare

Publicat

Cu toate că vremea din acest început de primăvară a fost neprielnică, prima jumătate a lunii aprilie a marcat reînceperea lucrărilor de investiții la Blaj. Așadar s-a reluat modernizarea pieței agroalimentare, reabilitarea grădiniței Câmpia Libertății, lucrările de extinderea canalizării și construcția unei stații de epurare, dar și altele.

„Specialiștii spun că un oraș este în dezvoltare dacă peste 33% din bugetul propriu este îndreptat către investiții. Blajul alocă de mai bine de 5 ani peste 40% din buget către acest capitol, fapt care atestă scriptic direcția către care ne îndreptăm’’, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Cu prioritate au fost abordate pentru început lucrările aflate în execuție încă de anul trecut. Este vorba de grădinița de pe Câmpia Libertății, modernizarea pieței agroalimentare, modernizarea Parcului „Timotei Cipariu” și construirea celor două noi cămine culturale la Petrisat și în Mănărade. Exceptând grădinița, toate celelalte investiții amintite vor fi finalizate în acest an.

Cea mai amplă lucrare de investiție derulată în acest an la Blaj este extinderea canalizării și construcția stației de epurare.

În cartierul Ciufud, în acest moment mai sunt doar două străzi pe care extinderea rețelei nu a fost efectuată. În întreg cartierul 40% din branșamente au fost realizate.

În cartierul Veza s-au încheiat lucrările pe străzile: Golescu, Iazului și Morii, în prezent frontul de lucru fiind pe strada Alexandru Borza. În maxim trei luni, canalizarea va fi functională pe cuprinsul întregului cartier în proporție de 100%.

În cartierul Câmpul Libertății, pe strada Gheorghe Barițiu, deși extinderea a fost realizată, racordarea se va putea efectua doar anul viitor odată cu finalizarea construcției canalului colector mal drept. Lucrările la acesta vor demara la începutul verii pe tronsonul alcătuit de străzile Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu și Clujului.

Concomitent cu lucrările de extindere a canalizării la ieșirea din oraș spre Alba Iulia, continuă în ritm alert construcția stației de epurare. Termenul de finalizare al acesteia este primăvara anului viitor.

În cursul săptămânii trecute a fost demarată o altă investiție la nivelul localităților componente, centrul din Mănărade urmand a fi modernizat. Lucrarea va fi încununată de realizarea iluminatului arhitectural al Bisericii Evanghelice, monument istoric edificat în stil gotic în secolul al XIV-lea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax