Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: 20.000 de euro şi teren gratis în intravilanul localităţilor. Ajutor de la stat pentru accesul tinerilor la o locuinţă proprietate personală

Publicat

euroO propunere legislativă depusă la Senat prevede că statul român sprijină accesul tinerilor la o locuinţă proprietate personală prin acordarea unui teren de cel mult 500 de metri pătraţi în intravilanul localităţilor şi prin acordarea unei subvenţii de maximum 20.000 de euro pentru acoperirea parţială a costurilor construcţiei.

Subvenţia de la bugetul de stat este în valoare de 35% din valoarea locuinţei construite şi nu poate depăşi echivalentul în lei a 20.000 de euro. Fondurile aferente subvenţiei se asigură de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor – Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Potrivit actului normativ, de facilităţile acordate beneficiază tinerii, dar şi persoanele care doresc să îşi stabilească domiciliul în localităţile în care lucrează, aflate în mediul rural sau în oraşe sub 10.000 de locuitori.

Nu pot solicita acest sprijin persoanele care deţin o locuinţă proprietate personală, au înstrăinat în ultimii 5 ani o proprietate imobiliară cu destinaţia de locuinţă, deţin active financiare sau de altă natură cu o valoare mai mare de 20.000 de lei, se mai arată în proiect.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax