Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest: Revoluţionarii din Alba boicotează festivităţile organizate de Guvern pentru comemorarea Revoluţiei din Decembrie 1989

Publicat

Imagini-document de la Revoluţie din Alba Iulia

În ciuda acuzaţiilor de impostură aduse multor „revoluţionari” sau tocmai în scopul elucidării acestora, asociaţiile de revoluţionari din Alba au afirmat public că susţin orice iniţiativă legislativă care să ajute la eliminarea falşilor revoluţionari: „Este dureros să constatăm că, datorită acestor impostori, s-a creat o falie de neîncredere şi suspiciune între societatea civilă şi cei care şi-au riscat cu adevărat viaţa în zilele lui Decembrie 1989”.

Imagini-document de la Revoluţie din Alba Iulia

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor Revoluţionarilor (UAR) din Alba, Mihai Babiţchi a refuzat să ofere spre publicare lista cu revoluţionarii din Alba, din motive de moralitate şi menajament faţă de colegi: „Poate că avem noţiuni diferite de morală. Revoluţionarii sunt acum culpabilizaţi, făcuţi vinovaţi pentru toate relele din ziua de azi, obligaţi să meargă cu capul în pământ, datorită atacurilor nemernice la adresa lor. Am păţit personal ca, în urma publicării unei liste cu revoluţionari, să primesc telefoane anonime care să mă acuze de impostură. Nu se poate aşa ceva. Nu este moral.”

Imagini-document de la Revoluţie din Alba Iulia

Vă prezentăm în continuare integral scrisoarea semnată de preşedintele UAR Alba:

„Cele două asociaţii de revoluţionari  reunite în Uniunea Asociaţiilor de Revoluţionari Alba au decis să nu participe la festivităţile iniţiate de Guvern prin SSPR, pentru comemorarea Revoluţiei din Decembrie 1989. Revoluţionarii repudiază ipocrizia politică; ei doresc să protesteze astfel împotriva campaniei murdare dezlănţuite împotriva lor de către Guvern  şi de o parte a presei centrale  şi locale, prin care <Luptătorii cu merite deosebite> sunt catalogati de-a valma ca <profitori>, <javre> şi <impostori>. Campania denigratoare a avut rostul să-i culpabilizeze pe toţi revoluţionarii, să scoată din conştiinţa  poporului român şi din istorie Revoluţia Română. Alba Iulia este <Oraş Erou al Revoluţiei Române> şi aşa va rămâne peste veacuri, datorită unui grup restrâns de oameni curajoşi, care au înfruntat cu piepturile goale, în 21 decembrie 1989, cel mai represiv sistem totalitar din Europa de Est – sistemul ceauşist.

Asociaţiile din Alba şi-au afirmat public susţinerea fermă a oricărei iniţiative legislative, care să conducă, necesarmente, la eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor. Este dureros să constatăm că, datorită acestor impostori, s-a creat o falie de neîncredere şi suspiciune între societatea civilă şi cei care şi-au riscat cu adevărat viaţa în zilele lui Decembrie 1989. Revoluţionarii din Alba nu contestă atât anularea indemnizaţiilor lunare primite potrivit Legii 341/2004 – deşi pentru mulţi dintre ei aceasta a reprezentat singura sursă de venit – cât maniera reprobabilă în care a fost făcută.  Cel puţin jumătate dintre <răniţii> Revoluţiei – miliţieni bătuţi de populaţie, victime ale unor accidente auto sau încăierări <prieteneşti> de Crăciun în 1989 – şi-au primit titlurile pe baza unor documente contrafăcute. Or,  aceştia şi-au păstrat îndemnizaţiile, chiar dacă unii s-au aflat de cealaltă parte a baricadei.

Uniunea Asociaţiilor de Revoluţionari apreciază efortul şi sprijinul de care s-a bucurat din partea Primăriei Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi Prefecturii Alba. O dovadă este faptul că UAR a ales, din acest motiv, să nu facă manifestaţii de stradă sau greva foamei  în semn de protest, cum s-a întâmplat şi se întâmplă încă în foarte multe oraşe importante din ţară.

Asociaţiile de revoluţionari vor depune anonim coroane de flori în memoria Revoluţiei din Decembrie 1989.

Consiliul de conducere al UAR Alba”

Preşedinte

Mihai Babiţchi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gheo

    sâmbătă, 17.12.2011 at 20:34

    sunteti vinovati,pt ca tot timpul v-ati dedat cu cei de la putere pt bani,si v-ati complacut sa fiti colegi cu impostori…in loc sa vegheati la democratie,…acum va e frica de jandarmi si mascati…

  2. toma

    duminică, 18.12.2011 at 09:41

    Ce v-ati fi facut voi, vitejilor de pretutindeni, fara miile de oameni din jurul vostru, care v-au tinut spatele in strada, zile in sir, si pe care dupa ce v-ati cocotat in scaunele puterii i-ati trimis sa ,,cumpere oua de la Alimentara, ca s-au bagat” ? Mai stiti ce doreau acesti oameni ? O viata mai buna. Si Libertate. Si voi ce le-ati oferit ? Cum traiesc ei, acum ? Ce-ati facut, voi, pt. ei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax