Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Revelion 2014 la restaurante, cluburi și pensiuni din Alba: Vezi cât te costă și unde poți să-ți petreci noaptea de Anul Nou

Publicat

Pentru că petrecerea de Anul Nou trebuie să fie una cu fast, dar şi pe măsura fiecărui buzunar, patronii de hoteluri şi pensiuni au încercat să ofere pachete accesibile pentru perioada Revelionului atât tinerilor, cât şi familiilor. Dacă vă alegeţi un sejur la munte trebuie să ştiţi că veţi degusta bucate tradiţionale, dar vă puteţi relaxa şi la saună sau jacuzzi.

Fie că doriţi să scăpaţi de agitaţia din oraş şi vreţi să vă refugiaţi la munte de Revelion sau preferaţi să vă petreceţi noaptea dintre ani în Alba Iulia, ofertele hotelierilor şi ale proprietarilor de pensiuni şi cabane au ceva în comun: mâncarea tradioţională şi distracţia garantată. În rest, ţine de dispoziţia fiecăruia, atât la buzunar, cât şi spiritual să îşi aleagă locaţia perfectă pentru Revelionul 2014.

Pentru petrecerea de Revelion, Hotel Cetate din Alba Iulia încă mai are locuri libere, așa că turiştii care ar dori să petreacă noaptea dintre ani aici pot suna pentru rezervări. Clienţii care aleg această locaţie pot opta pentru pachete de 3 nopţi şi 5 nopţi. De asemenea, copiii până la 7 ani beneficiază de gratuitate, iar cei între 7-14 ani vor achita 50% din valoarea pachetului de cazare. Rezervările se pot face la numărul de telefon al hotelului 0258/811780.

Pentru un pachet de 3 nopţi, cazare cu demipensiune, cameră single şi masă de Revelion, musafirii trebuie să plătească 719,06 lei şi pentru camera dublă plus masa de Revelion, 1174,12 lei. În cazul în care doriţi numai cazare, o cameră single este 489,06 lei şi camera dublă 714,12 lei.

Dacă vă doriţi să petreceţi mai mult timp în Alba Iulia şi sunteţi interesaţi de un pachet de 5 nopţi de cazare, veţi plăti pe o cameră single şi masa de Revelion 1045,10 lei şi pentru o cameră dublă şi masa festivă 1650,20 lei. Puteţi opta şi numai pentru cazare, astfel că o cameră single este 815,10 lei şi o cameră dublă, 1190,20 lei. Potrivit reprezentanţilor hotelului, cei care aleg să vină de Revelion aici „vor avea parte de nenumărate surprize şi promitem seri minunate alături de o orchestră”.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2016 * Felicitari de Anul Nou 2016 * Mesaje de Revelion 2016 * Mesaje haiose de Anul Nou 2016

Cei care optează pentru un Revelion în club vor avea ocazia să cânte „La mulţi ani!” în Stage. Şi în acest an se organizează o mega petrecere de Anul Nou, dar mai multe informaţii despre surprizele pregătite de proprietarii clubului, dar şi preţul unei altfel de distracţii se pot afla în decursul lunii decembrie.

La Vila Elisabeta din Alba Iulia, oferta de Revelion este valabilă pentru trei zile, respectiv perioada 30 decembrie – 2 ianuarie pentru un număr maxim de 63 de persoane şi minim 40. Cei care se decid să îşi petreacă Revelionul la pensiunea de trei stele beneficiază de cazare şi masă, unde este inclus prânzul, cina şi masa festivă.

 

 

 

Pensiunea „Panoramic” din Arieşeni, în Munţii Apuseni se află la o altitudine de 1250 m şi la doar 600 m faţă de pârtia de schi Vârtop-Arieşeni. Pentru petrecerea nopţii dintre ani, aveţi la dispoziţie un sejur de 5 nopţi, în perioada 28 decembrie – 2 ianuarie, la preţul de 1.650 lei/persoană. În acest preţ aveţi inclus un mic dejun, bufet, prânz şi masa festivă de Revelion. Dacă timpul nu vă permite un sejur, puteţi să vă petreceţi Revelionul cu mâncăruri tradiţionale, la preţul de 1.490 lei/persoană. Cei care doresc să îşi ia un mini concediu trebuie să se grăbească pentru că mai sunt disponibile 3 camere, atât duble cât şi triple.

Camerele au minibar, televizor, internet, băi proprii cu duş şi uscător de păr, balcon, iar pentru relaxare aveţi acces şi la saună.

Pensiunea „Skipass” din Vârtop este situată în Parcul Natural Apuseni, în apropierea pârtiei de schi Vârtop. De Revelion pune la dispoziție un sejur de 5 nopți all inclusive. Perioada în care este disponibilă cazarea este 28 decembrie – 2 ianuarie. Tarifele sunt de 1.800 de lei/ persoană, iar pachetul conţine mic dejun, bufet suedez prânzul şi cina la alegere din două variante de meniu. Pentru copiii, cazaţi în cameră cu doi adulţi tariful este de 400 lei sub vârsta 14 şi 800 lei la peste 14 ani.

Din meniul băuturilor nu lipseşte vinul fiert, afinata, vinul la carafă, pălinca, sucul, cafeaua, berea, apa minerală.

Bufetul suedez conţine cârnaţi de casă, tobă, slănină, şuncă afumată, salam uscat, şuncă, caşcaval, brânză telemea, iaurt, salată de vinete sau de boeuf, zacuscă, omletă sau ouă ochi, kaizer prăjit sau cârnăciori, cereale, unt, gem de casă, roşii, lapte, cafea, ceai.

Pentru că mâncarea tradiţională este un punct forte al sejurului, câteva preparate care vor putea fi degustate sunt ciorba de perişoare, ceafa de porc sau piept de pui la grătar cu cartofi pai şi castraveţi muraţi, prăjitură de casă cu mere, cordon bleu, pilaf de orez cu legume, costiţe marinate la cuptor sau piept de pui la grătar cu cartofi piure, tocăniţă cu mămăliguţă sau şniţel din cotlet, păstrăv cu mămăliguţă şi mujdei cartofi pai şi salată, sărmăluţe cu afumătură, cremă de zahăr ars, papanaşi cu afine.

Cei care doresc să aleagă ca loc de petrecere a Revelionului această pensiune se vor bucura de un foc de tabără şi se vor relaxa la saună şi piscină.

Pensiunea „Vraja Muntelui” din Arieşeni vă pune la dispoziţie un sejur de 7 zile, 6 nopţi, în perioada 30 decembrie – 5 ianuarie. Preţul unui astfel concediu ajunge la 2.000/persoană.

Dacă vreţi să veniţi cu copiii, atunci trebuie să ştiţi că cei între 0 şi 5 ani beneficiază de gratuitate, dacă nu se solicită pat suplimentar, între 6 şi 14 ani au reducere de 50%, iar între 15 şi 18 ani au o reducere de 30% din pachet, în cazul în care nu se solicită cameră separată.

Pachetul pe care îl oferă proprietarii include cazare, mic dejun, prânz, cină, dar şi băuturi tradiţionale, precum pălincă, afinată şi vinul casei. La masa festivă de revelion aveţi gustare rece, gustare caldă, fel principal, prăjituri, brânzeturi, băuturi (whisky, vodcă, Martini, Campari, cinzano, vin, bere, șampanie, cognac, apă minerală, suc, cafea).

În noaptea de Revelion vă puteţi distra la un bal mascat, cu tombolă şi premii, şi veți avea parte de un frumos foc de artificii. Pentru relaxare puteţi să vă bucuraţi de aerul curat de munte printr-o plimbare cu sania sau să vizitaţi obiectivele turistice din zonă. Focul de tabără şi tirul cu bile de vopsea sunt alte două metode de distracţie care vă sunt puse la dispoziţie de proprietari.

Dacă vreţi să ajungeţi la pensiunea Vraja Muntelui trebuie să o luaţi pe DN 75, venind dinspre Ştei spre Arieşeni, la 1,6 km de pârtia Vârtop pe partea dreaptă la şosea, în curbă, găsiţi Pensiunea Vraja Muntelui. Altă rută ar fi dinspre Cîmpeni, se trece cu 5 km de Arieşeni şi pe partea stângă, în curba găsiţi pensiunea. Accesul în zona se poate face dinspre Oradea, Cluj sau Alba Iulia.

Cabana „Viselor” din Vadu Moților se găseşte în centrul comunei Vadu Moţilor, dinspre Câmpeni, pe partea dreaptă, la 50 m cu acces din DN 75, la 12 km de oraşul Câmpeni, la 92 km de Alba Iulia, la 39 km de pârtia de schi Vârtop Arieşeni, la 92 km de Turda, 127 km de Cluj-Napoca şi 180 km de Oradea.

Cabana se oferă spre închiriere cu 6.500 de lei, 7 camere. În preţ nu sunt incluse mâncarea şi băutura. Camerele sunt matrimoniale, respectiv 14 perechi vor putea să se bucure de petrecerea de Revelion. Bucătăria este mobilată, iar în total sunt 6 băi. Sunt locuri libere, iar persoana care va contacta proprietarii în vederea rezervării cabanei va beneficia de un weekend gratuit de două persoane tot în această zonă, până la sfârşitul anului sau în 2014.

Dacă doriţi să vă faceţi petrecerea de Revelion la pensiunea „Mama Uţa” de la Gârda de Sus mai aveţi la dispoziţie 4 camere libere, duble. Sejurul este de 5 nopţi cu demipensiune, iar tariful este de 1.700 de lei/persoană. În acest pachet este inclusă şi petrecerea organizată de proprietari şi o masă cu bucate tradiţionale din zona Munţilor Apuseni.

Pensiunea de patru stele „Şureanu” este situată în poiana Poarta Raiului, din comuna Tău Bistra. Accesul se face pe drumul județean 704 care pleacă de la Barajul Oașa. Distanța între Barajul Oașa și Pensiunea Șureanu este de 16 km.

Dacă vă tentează să vă petreceţi revelionul la această pensiune puteţi opta pentru un pachet de 6 nopţi cu intrare oricând în perioada 29 decembrie – 5 ianuarie, preţul fiind de 1.300 de lei/persoană. De asemenea puteţi opta şi pentru un pachet de 4 nopţi, tot în perioada respectivă, iar preţul este de 1.000 de lei/persoană.

În aceste sejururi veţi avea asigurat micul dejun, masa de revelion cu bar deschis, prânzul pe 1 ianuarie, iar la cină dacă vremea de afară va permite, oaspeţii vor putea degusta şi ciaun de vânat.

Tot de patru stele este şi Pensiunea „Bellamy” din zona Poarta Raiului, la 3 kilometri de Luncile Prigoanei şi 2,5 km de Domeniul Schiabil Şureanu oferă sejur în perioada 27 decembrie – 2 ianuarie. În această ofertă sunt incluse 6 nopţi de cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, prânzul din prima zi a anului 2014, iar la cină petrecăreţii au parte de ceaun cu mămăliguţă, şi un foc de tabără. De asemenea cei care doresc să se relaxeze în timpul zilei şi seara accesul la saună şi jacuzzi în intervalul 14.00-22.00 este inclus în sejur. Preţul pentru această distracţie ajunge la 1.300 de lei/persoană. Dacă vă tentează acest sejur trebuie să vă grăbiţi pentru că mai sunt libere doar 4 camere duble.

Situat în zona Poarta Raiului, Munţii Şureanu, Hotelul „Sfântul Petru” se afla la doar 2 km de domeniul schiabil Şureanu. De Revelion, proprietarii hotelului vă aşteaptă cu o ofertă în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie. Cele 6 nopţi cu all inclusive costă 2.274 lei/persoană.

În cazul în care vreţi să luaţi şi copiii în concediu este gratuit pentru cei sub 2 ani, iar pentru copiii între 2-5 ani 70% reducere din preţul de adult, fără pat suplimentar şi cu loc la masa festivă în măsura posibilităţilor, dacă nu împreună cu părintele.

Copiii cu vârsta între 5-12 ani au 50% reducere din pachetul unui adult, meniul va fi jumătate porţie adult (preparate speciale pentru copii), pat suplimentar în măsura posibilităţilor şi loc la masa de Anul Nou.

Cazarea se face în cameră dublă, cu 3 mese pe zi, cafea sucuri, gustări.

Pentru Revelionul 2014 organizatorii vă aşteaptă cu un program disco, foc de artificii. De asemenea, aveţi acces gratuit la SPA (piscină, jacuzzi, saună) între orele 10.00 – 12.00 şi seara între 17.00 – 19.00. De gratuitate veţi beneficia şi la sala de fitness. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, proprietarii vă pun la dispoziţie şi camera specială pentru echipamentul de schi cu încălzitoare de clăpari.

În momentul de faţă, doar 10 camere duble mai sunt disponibile pentru oferta de Revelion.

Conacul Secuiesc cu patru margarete, de la Colţeşti, comuna Rimetea îşi aşteaptă turiştii care vor să petreacă Revelionul într-o ambianţă aparte cu un pachet în perioada 29 decembrie– 1 ianuarie. Astfel că pentru pachetul de 3 nopţi o persoană trebuie să plătească 1.600 de lei. Copiii sub 14 ani beneficiază de 50% reducere din prețul pachetului. Veţi avea asigurate maşinile în parcarea monitorizată video şi veţi beneficia de internet WI-FI. Conacul mai are libere pentru sejurul de Revelion 10 camere duble, din 23  de care beneficiază locaţia.

Musafirii vor fi întâmpinaţi cu vestitul cozonac tradițional, local Somodi, precum şi cu afinată și țuică de casă din partea casei. La cină bucătarii vor prepara o supă de zarzavat cu găluște, platoul Cetății, salată, iar la desert cuib de viespi.

Tradiţia va fi marcată în acest sejur de tăierea porcului în 30 decembrie. Veţi degusta un mic dejun cu gustări tradiționale adevărate, iar la prânz va fi preparată o tocăniță din carne de porc preparată în ceaun,în aer liber, după o rețetă tradițională locală, şi musafirii vor gusta şi jumerile și pâinea de casă. Desertul va fi asigurat de gogoși cu dulceață de casă. Cei care iubesc preparatele de carne de porc la cină vor mânca pomana porcului cu ciorbă acră tradițională cu moare, friptură, cârnați, caltaboș, sângerete, piure de cartofi, salată, iar la desert cozonac cu mac și nucă.

În 31 decembrie, micul dejun include bufet suedez cu gustări tradiționale, iar la prânz clienţilor li se va pregăti un preparat specific zonei, gulaș la ceaun,preparat în aer liber, unde și musafirii se pot implica şi astfel vor afla şi micile secrete ale reţetei gulașului tradițional, file a la Colțești, cartofi aurii,salată, papanași cu dulceață de afine de casă, smântână de casă.

Cina festivă de revelion constă în bufet suedez, mâncare-băutură, iar patronii promit că muzica, distracția şi dansul se vor resimţi până dimineața. De asemenea musafirii vor avea parte şi de un foc de artificii.

În prima zi a anului 2014 este asigurat micul dejun cu bufet suedez. Mesele includ băuturile tradiționale: țuica de casă, afinata,vinul casei, apă minerală/plată.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Peste 10.000 de turişti s-au cazat în judeţul Alba, în septembrie. Numărul vizitatorilor în primele nouă luni ale anului a ajuns la 80.000 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax