Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şase luni în Parlament pentru cei 5 deputaţi de Alba. Ce au făcut, la locul de muncă, de la începutul mandatului

Publicat

camera deputatilor, parlament

A început o nouă sesiune parlamentară şi activitatea aleşilor din Alba în Legislativ este din nou în centrul atenţiei. Cât de activi sunt în Parlament, câte propuneri de lege au avut până acum, de la începutul acestui mandat şi cât de des merg la şedinţele în care se iau hotărâri importante pentru români şi implicit locuitorii din Alba sunt repere care contribuie la evaluarea meritelor lor în funcţiile pe care le-au câştigat cu voturile oamenilor.

După şase luni în Parlament, în acest mandat, din statisticile disponibile pe site-ul oficial al forului reiese că deputatul de Alba Florin Roman a vorbit de 51 de ori de la tribuna Parlamentului, mai mult ca restul colegilor din Alba, în Camera Deputaţilor, la un loc. În cifre, Roman a avut 51 de luări de cuvânt, iar Claudiu Răcuci, Corneliu Olar, Sorin Bumb şi Ioan Dîrzu au cumulat, laolaltă, 44. Cu alte cuvinte, de la începutul mandatului, a vorbit mai mult decât restul colegilor săi din judeţ.

Şi la categoria iniţiative legislative, Roman are semnate cele mai multe proiecte (35), de data aceasta clasamentul fiind mai strâns. Este urmat de Corneliu Olar (28 de iniţiative), Sorin Bumb (27), Ioan Dîrzu (24) şi Claudiu Răcuci (21).

În ceea ce priveşte prezenţa la şedinţe, după voturile electronice, primul este Corneliu Olar (685 de voturi), apoi Florin Roman (664), Sorin Bumb (626), Ioan Dîrzu (560) şi Claudiu Răcuci (515).

Rămâne de văzut câte dintre iniţiativele legislative pe care le-au semnat sau la care urmează să contribuie aleşii din Alba se vor concretiza în schimbări în bine pentru cei care i-au votat.

Corneliu Olar – deputat PNL de Alba

Deputatul din Munţii Apuseni are 18 luări de cuvânt în parlament, a semnat 28 de iniţiative legislative şi are înregistrate 685 de voturi electronice.

Florin Roman – deputat PNL de Alba

Are 51 de luări de cuvânt, 35 de iniţiative legislative semnate şi 664 de voturi electronice.

Ioan Dîrzu – deputat PSD de Alba

Deputat PSD la al doilea mandat, Dîrzu are până în prezent doar patru luări de cuvânt, 24 inițiative legislative și a votat de 560 de ori.

Sorin Ioan Bumb – deputat PNL de Alba

Fostul administrator al judeţului Alba are șapte luări de cuvânt în şedinţe, a iniţiat sau semnat 27 de propuneri legislative, iar, la categoria voturi electronice, apare cu voturi DA sau NU, în 626 de cazuri.

Claudiu Răcuci – deputat PNL de Alba

Are 15 luări de cuvânt, a iniţiat sau semnat 21 de iniţiative legislative şi, potrivit înregistrărilor de vot electronic, a votat de 515 de ori (Da sau Nu).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax