Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şase proiecte Erasmus+ pentru tineri, în atenţia administraţiei locale din Alba Iulia. Cursuri şi activităţi în 2017

Publicat

erasmus_plus Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, marţi, 31 ianuarie, participarea municipiului în cadrul a șase proiecte finanțate prin Erasmus+, Programul 2014-2020 al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

Proiectele sunt următoarele:

„Involving marginalized youth in international projects” – este un curs adresat lucrătorilor de tineret, în urma căruia aceștia să primească informațiile și să-și dezvolte deprinderile necesare pentru a lucra cu tinerii marginalizați și pentru a-i implica în proiecte internaționale.

Din partea muncipiului Alba Iulia vor participa trei lucrători de tineret, cursul având loc în Germania între 13-17 martie 2017. Bugetul pe participant este de 275 euro, iar bugetul total este de 825 euro.

„Youth workers – the engine of social change in marginalized communities (YES Project)” – este un curs adresat lucrătorilor de tineret, în cadrul căruia aceștia vor fi antrenați pentru:

– a răspunde nevoilor complexe ale tinerilor marginalizați

– a-și formula competențe interculturale, păstrându-și în același timp identitatea entoculturală și creând oportunități egale de dezvoltare pentru toți membrii societății

– a defini mecanisme consultative pentru a favoriza accesul tinerilor marginalizați la viața publică și politică

– a sensibiliza instituțiile publice și societatea în general privind egalitatea de gen

Din partea muncipiului Alba Iulia vor participa trei lucrători de tineret, cursul având loc în Bulgaria între 19-29 martie 2017. Bugetul pe participant este de 275 euro, iar bugetul total este de 825 euro.

„Respect my differences” – este un proiect care va aduce împreună tineri cu dizabilități intelectuale și tineri care nu au dizabilități. Scopul este de a-i pune în situații comune, în care să lucreze împreună, să învețe unii de la alții și să-și împărtășească unii altora lucrurile care îi pasionează. Activitățile vor cuprinde jocuri și ateliere adecvate abilităților cognitive ale tuturor participanților, prin intermediul cărora se vor atinge problematici precum toleranța, formele discriminării și combaterea acesteia.

Din partea municipiului Alba Iulia vor participa 7 voluntari cu vârste între 13 – 26 ani, precum și tineri cu dizabilități intelectuale, 2 lideri și o persoană însoțitoare, proiectul având loc în Polonia, între 1-9 aprilie 2017.  Bugetul pe participant este de 180 euro, iar bugetul total este de 1620 euro.

„Against youth unemployment trough social entrepreneurship” – este un proiect în cadrul căruia va avea loc un schimb de tineri centrat pe interesul pentru angajarea tinerilor și antreprenoriatului social. Schimbul va fi urmat de un eveniment de multiplicare în orașul nostru.

Din partea municipiului Alba Iulia vor participa 4 tineri NEET și un lider, în Bulgaria, între 22 aprilie – 1 mai 2017. Bugetul pe participant este de 180 euro, iar bugetul total este de 900 euro.

„Spring of Sport” – este un proiect care are drept scop întâlnirea unor grupuri de tineri europeni pentru a participa în comun la 6 zile de sport, activități în aer liber, ateliere de lucru, seminarii, dezbateri. Fiecare grup de tineri va fi responsabil de prezentarea activității sportive proprii și diseminarea acesteia de către alte grupuri.

Din partea municipiului Alba Iulia vor participa 5 tineri între 18-25 de ani și un lider, în Italia, între 9-16 mai 2017. Bugetul pe participant este de 275 euro, iar bugetul total este de 1650 euro.

„My Home is your Home: on this Earth nobody is foreigner” – este un proiect în cadrul căruia tinerii vor reflecta asupra unor subiecte de o actualitate stringentă: viitorul Europei și modul în care tinerii văd Europa, euroscepticismul, terorismul, migrațiile.

Din partea muncipiului Alba Iulia vor participa 5 tineri între 18-25 de ani și un lider, în Italia între 25 august – 3 septembrie 2017. Bugetul pe participant este de 275 euro, iar bugetul total este de 1650 euro.

Bugetul total pentru cele 6 proiecte este de 7.470 euro. Perioada de implementare a acestora este de 10 luni, la care se adaugă perioada de raportare aferentă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax