Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

Șefii Asociației de Proprietari nr. 36 din Alba Iulia fac precizări la ce n-au vrut să spună în ședința în care au scos presa afară

Publicat

Deși a refuzat accesul presei la ultima ședință a asociației nr. 36 din Alba Iulia, conducerea acesteia a venit cu precizări după ce ziarul Alba24  a publicat un articol despre nemulțumirile unor membri. La ședința respectivă unul dintre reporterii Alba24.ro, deși invitat, nu a fost lăsat să participe la ședință. Cu toate acestea, unul dintre șefii de scară, a semnalat o parte dintre  problemele care îl nemulțumeau în cadrul asociației. Reprezentanții Asociației spun că informațiile transmise de respectivul proprietar,  nu sunt conforme cu realitatea. Drept urmare, Asociația de proprietari Tolstoi, reprezentată de Ioan Anghel, a transmis pe adresa redacției Alba24.ro, propriul punct de vedere referitor la acest caz.

În data de 26 martie, Asociația de proprietari nr. 36 Tolstoi, din Alba Iulia, a organizat o ședință. Pe ordinea de zi, erau trecute prezentarea rapoartelor de activitate, pe anul 2013, ale comitetului executiv, administrației și comisiei de cenzori, dar și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2014. Punctul 5 pe ordinea de zi, era rezervat discuțiilor.

La eveniment urma să participe și un reporter al ziarului Alba24.ro, în urma unei invitații făcute de un membru al asociației. Cu toate acestea, participarea unui reprezentant al presei nu a fost privită cu ochi buni de comitet și, în urma supunerii la vot, acesta a fost poftit afară, deși mai bine de 5 proprietari prezenți, au votat pentru participare.

Articolul apărut ulterior, prezintă exclusiv nemulțumirile lui A.L., șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia, referitoare la o societate comercială, proprietatea administratorului de asociație (n.r. Valeria Neagă, înlocuită ulterior de Alexandra Neagă – Medrea, fiica acesteia), care, conform lui A.L., oferă, fără drept, servicii de contabilitate și administrare imobile. Totodată, proprietarul s-a plâns și de valoarea facturilor la întreținere, deseori nejustificată, de penalizările pentru întârzierile la plata utilităților, care nu sunt la fel pentru toți, dar și de anumite probleme legate de fondul de rulment și reparații.

Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației nu au fost întrebați despre aceste probleme, întrucât reporterul a fost scos afară de la ședință.

Citește și Nereguli ascunse la o asociație de proprietari din Alba Iulia. Presa, scoasă afară la ședința membrilor din conducerea asociației

Vă prezentăm precizările Asociației de proprietari nr, 36, Tolstoi, din data de 8 aprilie, semnat de președintele Ioan Anghel:

„Referitor la acuzațiile care i se aduc administratorului și fiicei acesteia, vă aducem la cunoștință că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, a încheiat un contract cu o persoană juridică, conform Legii 230 din 2007, art. 35 <persoane juridice specializate și autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreținerii, investițiilor și reparațiilor asupra proprietății comune>, contract aprobat de către Comitetul Executiv și Adunarea generală. Contract depus și prezentat Primăriei Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari. Dorim să facem prezentarea clară a faptului că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, nu plătește niciun salariu pentru administrare către persoanele fizice prezentate în articol, toate plățile fiind făcute conform legii și a hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr. 36 Tolstoi.

Dorim să arătăm pe această cale că, în cadrul numeroaselor controale efectuate de către Primăria Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari, IPJ Alba – Poliția Econnomică, Judecătoria Albă, nu au fost constatate nereguli, motiv pentru care nicio persoană din cadrul Asociației de Proprietari nr.36 Tolstoi, nu a fost sancționată.

Decizia ca în perioada 02.12.2013 – 01.03.2014, încasarea regiei să se efectueze doar 4 zile pe săptămână, respectiv de luni până joi, iar în zilele de vineri să fie întreprise alte activități administrative, decizie aprobată în cadrul ședinței de Comitetului Executiv din data de 02.12.2013, întrucât sediul în cadre funcționează Asociația de Proprietari nr.36 Tolstoi nu beneficiază de agent termic, încălzirea realizându-se cu un calorifer electric, iar datorită numărului de încasări în zilele de vineri, s-a hotărât că nu se justifică cheltuielile cu energia electrică consumată. Această hotărâre fost luată ținând cont de măsurile luate și în anii anteriori, privitoare la problema cu care ne confruntăm în perioada de iarnă.

Dorim să precizăm și că responsabilitatea pentru încasarea fondurilor reparații și rulment nu a fost niciodată în sarcina șefului de scară din blocul TO 09, cum afirma acesta, toți ceilalți locatari de pe această scară plătind și beneficiind de aceste fonduri pentru reparații la nivel de scara TO 09, reparații plătite de către reprezentanții Asociației de Proprietari, din fondul acumulat până la data respectivă.

Întrucât A.L. <șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Albă Iulia>, a refuzat să achite fondurile de rulment și reparații în perioada februarie 2012 – până în prezent, aceasta a fost somată conform legii, printr-o notificare de plată (semnată, ștampilată), pe care A.L. a primit-o pe bază de semnătură, iar legea 175/2010 la care e face referire în articol, nu mai produce efecte începând cu 20.07.2011.”

Foto: arhivă

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Dionis

  joi, 10.04.2014 la 10:49

  Relicvele comuniste, presedintele si administratorul asociatiei, nu se dezmint. Lucreaza dupa aceleasi metode specifice anilor de comunism, in care minciuna, hotia, nesimtirea, sfidarea, manipularea etc. fac parte intrinseca din modul lor de viata, trecut si actual.
  „Intaiul” comunist al asociatiei a mai fost si presedintele Casei de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Alba Iulia, de unde, dupa descoperirea matrapazlacurilor pe care le-a facut acolo, a fost dat afara.

  Totusi, ceva trebuie sa se intample si la aceasta asociatie, asa cum s-a intamplat in urma cu ceva timp la asociatia de proprietari nr. 50 din Alba Iulia, unde a fost schimbata toata conducerea acelei asociatii!

  Nu ar strica ca redactia Alba24 sa-si continue „cercetarile”, sa stea de vorba cu reprezentanta Comp. de Relatii cu Asoc. de Proprietari din cadrul Primariei Alba Iulia, care nu a avut „bunavointa” de a participa la Adunarea Generala invocata mai sus, care sa spuna cate nereguli (dovedite) au fost semnalate si confirmate ulterior de-a lungul timpului de catre acest compartiment, fara a se lua nici o masura pentru pedepsirea celor vinovati sau, eventual, cu alte persoane dispuse sa prezinte „adevarata fata” a acestei asociatii, incepand cu anul 2005 si pana in prezent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud reia licitaţia pentru vânzarea unui teren pe strada Fenichel Samuel. Condiţii

Publicat

Primăria Municipiului Aiud reia, în data de 27.02.2018, ora 12.00, licitaţia publică deschisă cu strigarea prețului, pentru vânzarea unei parcele de teren, pe strada Fenichel Samuel.

Terenul este intravilan, înscris în CF nr.33 Aiud, nr. top. 2666/56/2, 2667/1/56/2, cu suprafața de 138 mp, situat în Aiud, str. Fenichel Samuel, nr. 2, cu destinația „grădină”, proprietar tabular Municipiul Aiud, domeniul privat.

Preţul de pornire a licitației publice este de 15,3 euro/mp, iar pragul de strigare este de 5% din preţul minim de pornire, respectiv 0,765  euro/mp.

Documentele licitaţiei şi informaţii suplimentare se pot obţine la Direcţia Tehnică din Primăria Aiud, telefon 0258-861310, int. 39.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 26.02.2018, ora 15.00.

Licitaţia se desfăşoară la sediul din Primăriei Aiud, str. Cuza – Vodă, nr. 1.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alba Iulia, promovată la Târgul de Turism al României, în Anul Centenarului

Publicat

Alba Iulia este în centrul atenţiei, în Anul Centenarului, la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, ce se desfăşoară la Romexpo Bucureşti, în perioada 22-25 februarie. Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia are un stand special, oraşul fiind promovat ca destinaţie distinctă de vacanţă, în 2018, iar judeţul Alba, ca locaţie cu potenţial turistic ecumenic, balnear, ecologic, cultural, gastronomic.

Evenimentul a început joi, 22 februarie, la standul Ministerului Turismului, cu intonarea Imnului Naţional şi prezentarea semnificaţiei oraşului, de către „primarul Camil Velican” – Liviu Zgârciu, reprezentant al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, alături de Garda naţională românească, la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina (macheta monumentului, la târgul de turism).

Au urmat momente artistice cu Nicolae Furdui Iancu şi Ansamblul “Junii Sibiului”.

În programul târgului, Alba Iulia apare, ca temă de dezbateri, în contextul Marii Uniri, pe lista Academiei de Studii Economice, joi, de la ora 12.15, respectiv 13.15.

Ediţia de primavară a Târgului de Turism al României se desfăşoară între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane ale Centrului Expoziţional Romexpo, B1 și B2. Destinaţii din România şi străinătate se dezvăluie călătorilor, prin intermediul ofertelor prezentate în cadrul celei de-a 39-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară.

Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe cu ocazia sărbătorilor de Paști, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-toamna 2018.

Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.

Peste 290 de agenții și tur-operatori expun pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi împreună cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Evenimentul beneficiază de prezența centrelor cultural – turistice și asociațiilor care prezintă vizitatorilor diverse zone rurale din România. Astfel, cei care vin la Târgul de Turism au parte de informații despre obiective de interes turistic din locurile bogate în tradiții și meșteșuguri. Aceste informații sunt ilustrate prin filme, fotografii și sunt „asezonate” cu produse culinare specifice zonelor promovate, pe care vizitatorii le pot degusta la standurile centrelor și asociațiilor de informare și promovare turistică.

Ca destinații din Europa, doritorii pot alege dintre sute de oferte speciale către: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Croația, Slovenia, Muntenegru, Ungaria sau oferte de early-booking, pentru călătoriile cu destinații exotice: Seychelles, Trinidad & Tobago, Mauritius, Maldive, Caraibe, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Indonezia şi altele.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliţiei şi Registrului Auto Român, la Blaj. 11 maşini cu defecţiuni tehnice, găsite în trafic

Publicat

Poliţiştii din Blaj şi specialişti RAR Alba au depistat, miercuri, în trafic, 11 autovehicule ce prezentau diverse defecţiuni tehnice. Au dat amenzi şi au reţinut certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Alba, în 21 februarie, poliţiştii Compartimentului Rutier Blaj, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistate 11 autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice.

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar sancţiunii, s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare pentru două autoturisme.

Alţi 9 conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 3.190 lei.

foto: arhivă

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Compania JIDVEI din Alba a primit statutul de SUPERBRAND al României pentru performanțe excepționale în 2017

Publicat

Jidvei a primit statutul de Superbrand în cadrul celei de-a opta ediție a Galei de decernare a trofeelor pentru excelență în branding. Superbrands România a omagiat 30 de branduri cu perfomanțe excepționale în anul 2017, printre acestea aflându-se și compania din județul Alba . Cu o suprafață întinsă pe 2.500 hectare, compania Jidvei deține în județul Alba cea mai mare plantație viticolă din România și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic. Jidvei are în portofoliu cea mai longevivă marcă de vin de pe teritoriul țării – Tradițional Riesling. De asemenea, deține cea mai mare capacitate de stocare (peste 30 milioane litri) și cele mai avansate tehnologii moderne din România, fiind cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC) și oferind cea mai variată gamă de produse – vinuri liniștite, vinuri spumante, vinars și must.

Superbrands România, reprezentată pe piața locală de agenția de comunicare strategică BDR Associates, a omagiat brandurile cu perfomanțe excepționale în anul 2017, în cadrul Galei de decernare a trofeelor pentru excelență în branding

Intitulată simbolic “Brands Kingdom: 100 Years and Centuries Ahead”,  în onoarea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, cea de-a opta ediție a galei a onorat cu trofee 30 dintre brandurile excepționale desemnate Superbrands ale României în 2017.

Compania Jidvei se numărat printre cele 30 de branduri de excepție ale României, alături de Ariston, Bonduelle, Borsec, Castrol, Catena, DHL, FAN Courier, Fashion Days, Garanti Bank, Gerovital, Head & Shoulders, Helpnet, Jidvei, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Karcher, Librăriile Humanitas, Medlife, Mega Image, Mobexpert, Nivea, Olympus, Orange, Provident, Radio Zu, Raiffeisen Bank și Visa, alături de lideri ai unor instituții precum Amcham, Artmark, Business  Review și Junior Achievement.

„Distincția de Superbrand înseamnă mai mult decât a investi în tehnologie de ultima oră și a avea unele dintre produsele de cea mai bună calitate. Un Superbrand trebuie să fie aproape de consumatorii săi, să îi înțeleagă, și să încerce să rezoneze cu valorile lor. Și acest lucru a fost mereu una dintre prioritățile cele mai importante ale Jidvei”, a spus Maria Necșulescu, Director General Adjunct Jidvei, în cadrul Galei Superbrands Romania, ediția a VIII-a.

Simbolurile Jidvei au origini medievale. Simbolul utilizat în identitatea vizuală a gamei Jidvei, Dragonul cu cap de femeie, care poartă struguri la urechi și are coadă din frunze de vita-de-vie, a fost găsit pe clopotul uneia dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Romania, construită în secolul al XV-lea, în satul Bălcaciu din comuna Jidvei.

Castelul Bethlen-Haller, construit în anul 1560 și readus la lumina printr-un proces amplu de restaurare începând cu anul 1989, este simbolul din logo-ul Jidvei, iar Castelul Sânmiclauș, construcție unică ridicată de Miklos Bethlen între anii 1642-1716, se regăsește pe eticheta vinurilor Ana din gama Owner’s Choice.

 

Jidvei a fost mereu unul dintre producatorii români de vin de top, prima medalie de aur obtinuță la un concurs internațional fiind în 1958, la doar nouă ani de la înființare. Performanțele au continuat de-a lungul anilor, însă o transformare semnificativă are loc odată cu privatizarea companiei în anul 1999.

Etapa de dezvoltare, marcată de un amplu program de retehnologizare și modernizare, a fost susținută de cea mai mare investiție din industria vinurilor din România, respectiv un total de peste 80 de milioane de euro.

Pentru dezvoltarea companiei, investițiile au fost direcționate către replantarea viței-de-vie, plantarea unor noi suprafețe, precum și modernizarea sistemelor de susținere. De asemenea, s-a urmărit extinderea cramelor existente, construcția unora noi și, nu în ultimul rând, modernizarea și retehnologizarea echipamentelor mecanice. Tehnologia de ultimă generație și îmbunătățirea tehnicilor de vinificare au contribuit la obținerea numeroaselor premii.

În ultimii cinci ani, vinurile Jidvei au fost distinse cu peste 200 de medalii la concursuri internaționale de prestigiu: Concours Modial du Sauvignon, Decanter World Wine, Femmes et Vins du Monde, Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, Concours Mondial du Rose, Chardonnay du Monde, Vinalies, Selections Mondiales des Vins Canada, San Francisco International Wine Competition, China Wine & Spirits Awards etc.

Jidvei este pionier în România în ceea ce privește inovația și implementarea tehnologiilor noi, deținând cea mai mare cramă gravitațională din Europa și singura din România, prima mașină de plantat cu GPS din Europa și primul sistem de vinificatie complet computerizat.

De-a lungul timpului, Jidvei a creat game alese și diverse, pentru ca orice iubitor de vin să se poată bucura de un vin de calitate, pe placul sau: vinuri seci, vinuri aromate, cupaje vinificate în alb și roze, dar și vinuri roșii. Diversitatea gamelor arată și preocuparea continuă pe care compania o are pentru inovația în materie de vin și de gusturi, portofoliul cuprinzând peste 56 de produse.

Gamele sunt grupate în vinuri cu indicatie geografica – Dealurile Transilvaniei (1958), și vinuri de origine controlata – Tradițional (1975), Clasic (2000), Castel (2002), Tezaur (2003), Grigorescu (2008) și Nec Plus Ultra (2010). În anul 2012, compania a lansat doua game de vinuri exclusiviste: Mysterium și Owner’s Choice – Ana și Maria.

De peste 60 de ani, Jidvei produce vinuri spumante după metoda tradițională – Spumant Jidvei (1974) și Mărgăritar (2003). Acestea se remarcă prin prospețime, finețe și echilibrul texturii.

În spiritul unei tradiții transilvanene vechi, Jidvei produce distilate din vin – Vinars Jidvei VSOP (2002) și Vatra VS (2015). Obținute din vinuri nobile și învechite în butoaie de lemn de Transilvania, acestea sunt renumite în rândurile iubitorilor de vinars.

În anul 2015, compania a lansat campania „Vin de casa din must de la Jidvei”, inițiativă care vine în sprijinul micilor producători și a gospodarilor care doresc să obțina acasa un vin de calitate autentic romanesc, soiurile disponibile fiind Sauvignon Blanc și Feteasca Regală cu Muscat Ottonel.

Parcursul și evoluția companiei au fost posibile datorită crezului unor oameni dedicați care au înțeles și au știut cum să păstreze cu deosebită grijă și demnitate vechea și bogată tradiție viticolă a României și a Târnavelor.

Pasiunea pentru vinuri s-a transmis din tată în fiu, vinurile Jidvei fiind o moștenire de familie, o emblemă pentru cei din zona și o mândrie națională. Acum moștenirea Jidvei se pregătește să treacă în mâinile celei de-a treia generații a familiei care deține compania. Tradiția se păstrează, vinurile Jidvei fiind recunoscute și premiate constant la concursurile internaționale de specialitate. Jidvei este cel mai bun exemplu că în România se poate face agricultură de calitate.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cei doi tineri din Târgu Mureş, care au furat bijuterii şi bani din locuinţe din Alba, ARESTAŢI preventiv

Publicat

Cei doi tineri reţinuţi de poliţiştii din Ocna Mureş, pentru furturi din locuinţe, vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv. Reamintim că aceştia au urat bani şi bijuterii din trei locuinţe, prejudiciul, de 10.000 lei, fiind recuperat de poliţie.

Potrivit IPJ Alba, în 21 februarie poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, doi bărbaţi reţinuţi, ce sunt bănuiţi de comiterea a 3 furturi din locuinţe de pe raza orașului Ocna Mureş.

Procurării Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud au solicitat arestarea preventivă a celor doi bărbaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aiud  a admis cererea acestora, emițând, pe numele lor, mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor doi – în vârstă 28 şi 30 de ani, din municipiul Târgu Mureş.

Citeşte şi Doi tineri din Târgu Mureş, REŢINUŢI de Poliţia Alba. Au furat bani şi bijuterii din trei apartamente

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate