Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

Șefii Asociației de Proprietari nr. 36 din Alba Iulia fac precizări la ce n-au vrut să spună în ședința în care au scos presa afară

avatar

Publicat

Deși a refuzat accesul presei la ultima ședință a asociației nr. 36 din Alba Iulia, conducerea acesteia a venit cu precizări după ce ziarul Alba24  a publicat un articol despre nemulțumirile unor membri. La ședința respectivă unul dintre reporterii Alba24.ro, deși invitat, nu a fost lăsat să participe la ședință. Cu toate acestea, unul dintre șefii de scară, a semnalat o parte dintre  problemele care îl nemulțumeau în cadrul asociației. Reprezentanții Asociației spun că informațiile transmise de respectivul proprietar,  nu sunt conforme cu realitatea. Drept urmare, Asociația de proprietari Tolstoi, reprezentată de Ioan Anghel, a transmis pe adresa redacției Alba24.ro, propriul punct de vedere referitor la acest caz.

În data de 26 martie, Asociația de proprietari nr. 36 Tolstoi, din Alba Iulia, a organizat o ședință. Pe ordinea de zi, erau trecute prezentarea rapoartelor de activitate, pe anul 2013, ale comitetului executiv, administrației și comisiei de cenzori, dar și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2014. Punctul 5 pe ordinea de zi, era rezervat discuțiilor.

La eveniment urma să participe și un reporter al ziarului Alba24.ro, în urma unei invitații făcute de un membru al asociației. Cu toate acestea, participarea unui reprezentant al presei nu a fost privită cu ochi buni de comitet și, în urma supunerii la vot, acesta a fost poftit afară, deși mai bine de 5 proprietari prezenți, au votat pentru participare.

Articolul apărut ulterior, prezintă exclusiv nemulțumirile lui A.L., șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia, referitoare la o societate comercială, proprietatea administratorului de asociație (n.r. Valeria Neagă, înlocuită ulterior de Alexandra Neagă – Medrea, fiica acesteia), care, conform lui A.L., oferă, fără drept, servicii de contabilitate și administrare imobile. Totodată, proprietarul s-a plâns și de valoarea facturilor la întreținere, deseori nejustificată, de penalizările pentru întârzierile la plata utilităților, care nu sunt la fel pentru toți, dar și de anumite probleme legate de fondul de rulment și reparații.

Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației nu au fost întrebați despre aceste probleme, întrucât reporterul a fost scos afară de la ședință.

Citește și Nereguli ascunse la o asociație de proprietari din Alba Iulia. Presa, scoasă afară la ședința membrilor din conducerea asociației

Vă prezentăm precizările Asociației de proprietari nr, 36, Tolstoi, din data de 8 aprilie, semnat de președintele Ioan Anghel:

„Referitor la acuzațiile care i se aduc administratorului și fiicei acesteia, vă aducem la cunoștință că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, a încheiat un contract cu o persoană juridică, conform Legii 230 din 2007, art. 35 <persoane juridice specializate și autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreținerii, investițiilor și reparațiilor asupra proprietății comune>, contract aprobat de către Comitetul Executiv și Adunarea generală. Contract depus și prezentat Primăriei Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari. Dorim să facem prezentarea clară a faptului că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, nu plătește niciun salariu pentru administrare către persoanele fizice prezentate în articol, toate plățile fiind făcute conform legii și a hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr. 36 Tolstoi.

Dorim să arătăm pe această cale că, în cadrul numeroaselor controale efectuate de către Primăria Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari, IPJ Alba – Poliția Econnomică, Judecătoria Albă, nu au fost constatate nereguli, motiv pentru care nicio persoană din cadrul Asociației de Proprietari nr.36 Tolstoi, nu a fost sancționată.

Decizia ca în perioada 02.12.2013 – 01.03.2014, încasarea regiei să se efectueze doar 4 zile pe săptămână, respectiv de luni până joi, iar în zilele de vineri să fie întreprise alte activități administrative, decizie aprobată în cadrul ședinței de Comitetului Executiv din data de 02.12.2013, întrucât sediul în cadre funcționează Asociația de Proprietari nr.36 Tolstoi nu beneficiază de agent termic, încălzirea realizându-se cu un calorifer electric, iar datorită numărului de încasări în zilele de vineri, s-a hotărât că nu se justifică cheltuielile cu energia electrică consumată. Această hotărâre fost luată ținând cont de măsurile luate și în anii anteriori, privitoare la problema cu care ne confruntăm în perioada de iarnă.

Dorim să precizăm și că responsabilitatea pentru încasarea fondurilor reparații și rulment nu a fost niciodată în sarcina șefului de scară din blocul TO 09, cum afirma acesta, toți ceilalți locatari de pe această scară plătind și beneficiind de aceste fonduri pentru reparații la nivel de scara TO 09, reparații plătite de către reprezentanții Asociației de Proprietari, din fondul acumulat până la data respectivă.

Întrucât A.L. <șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Albă Iulia>, a refuzat să achite fondurile de rulment și reparații în perioada februarie 2012 – până în prezent, aceasta a fost somată conform legii, printr-o notificare de plată (semnată, ștampilată), pe care A.L. a primit-o pe bază de semnătură, iar legea 175/2010 la care e face referire în articol, nu mai produce efecte începând cu 20.07.2011.”

Foto: arhivă

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. avatar

  Dionis

  joi, 10.04.2014 la 10:49

  Relicvele comuniste, presedintele si administratorul asociatiei, nu se dezmint. Lucreaza dupa aceleasi metode specifice anilor de comunism, in care minciuna, hotia, nesimtirea, sfidarea, manipularea etc. fac parte intrinseca din modul lor de viata, trecut si actual.
  „Intaiul” comunist al asociatiei a mai fost si presedintele Casei de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Alba Iulia, de unde, dupa descoperirea matrapazlacurilor pe care le-a facut acolo, a fost dat afara.

  Totusi, ceva trebuie sa se intample si la aceasta asociatie, asa cum s-a intamplat in urma cu ceva timp la asociatia de proprietari nr. 50 din Alba Iulia, unde a fost schimbata toata conducerea acelei asociatii!

  Nu ar strica ca redactia Alba24 sa-si continue „cercetarile”, sa stea de vorba cu reprezentanta Comp. de Relatii cu Asoc. de Proprietari din cadrul Primariei Alba Iulia, care nu a avut „bunavointa” de a participa la Adunarea Generala invocata mai sus, care sa spuna cate nereguli (dovedite) au fost semnalate si confirmate ulterior de-a lungul timpului de catre acest compartiment, fara a se lua nici o masura pentru pedepsirea celor vinovati sau, eventual, cu alte persoane dispuse sa prezinte „adevarata fata” a acestei asociatii, incepand cu anul 2005 si pana in prezent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Claudiu Borza din Ceru-Băcainți a ratat „LIKE-urile” la IUmor

avatar

Publicat

Anul trecut a ajuns în semifinale la Românii au Talent, iar anul acesta, Claudiu Borza din Ceru Băcăinț și-a încercat norocul și la IUmor. Din păcate simpaticul agricultor din Alba nu a reușit să impresioneze nici măcar un jurat cu „monologul” său despre care Delia spunea că este un colind. Botza nu a trecut mai departe pentru că nu a reușit să bage în „straiță” nici măcar un like. 

Concurentul a scos din traistă o pălincă pentru a-i îmbuna pe jurați. Însă cuvântarea lui nu i-a convins pe jurați că merită să meargă mai departe.

Claudiu Borza l-a făcut Mihai Bendeac să își spună o rugăciune pentru a mai scăpa de plictiseală. „Este monolog în versuri?”, l-a întrebat Bendeac. „Dracu știe!”, a recunoscut Claudiu.

Delia a insistat că este un colin, iar pe Chelo l-a impresionat pălinca despre care spune că este bună, dar numărul nu prea.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cerul a fost mai aproape la Alba Iulia, duminică de „Ziua Astronomiei 2018”

avatar

Publicat

„Ziua Astronomiei” a fost marcată la Alba Iulia în data de 22 aprilie, când zeci de oameni au așteptat să observe stelele prin diferite instrumente astronomice care au fost amplasate în zona Obeliscului. 

Începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau luna mai, când Luna e în preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc „Ziua Astronomiei”.

De câțiva ani această zi se sărbătorește și la Alba Iulia în luna aprilie-mai. Anul acesta ziua a fost marcată în 22 aprilie.

În România, ziua astronomiei a fost organizată pentru prima oară de Societatea Astronomică Română de Meteori, primele manifestări datând probabil din anul 2003.

În prezent, Ziua Internațională a Astronomiei este coordonată de Astronomy League din SUA.

Și pentru că Universul este prea grandios, din 2007 s-a decis că în fiecare an vor exista două Zile ale Astronomiei, una primăvara, alta toamna.

De obicei, săptămâna din care face parte Ziua Astronomiei se numește Săptămâna Astronomiei.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar, majorate cu 20%. Proiect la Senat

avatar

Publicat

bani

Un proiect de lege potrivit căruia veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018, începând din martie 2018, a fost inițiat de fostul ministru al educației, senatorul Liviu Pop. Proiectul a fost înregistrat la Senat pe 4 aprilie, iar la Consiliul Economic şi Social – pe 16 aprilie.

În expunerea de motive a proiectului de modificare a Legii cadru nr. 153 din 2017 Pop spune că începînd din martie 2018, personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază de o majorare cu 20% a veniturilor brute faţă de nivelul lunii februarie, în vreme ce personalul nedidactic din mediul preuniversitar a fost privat de această creştere, ceea ce a dus la discriminări între categoriile de personal din învăţământul preuniversitar.

Senatorul PSD vrea corectarea acestei inechităţi prin acordarea aceleiaşi creşteri de venit şi personalului nedidactic.

În acest sens, senatorul PSD Liviu Pop a iniţiat un proiect de modificare a articolului 38, alineatul 3, litera d) din Legea nr. 153 din 2017, astfel: „începînd din martie 2018, cuantumurile brute ale salariilor de bază, precum şi cele ale sporurilor, indemnizaţiilor, primelor, premiilor, dar şi ale celorlalte elemente care fac parte din salariul brut lunar al personalului din învăţămîntul preuniversitar şi universitar de stat să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018”.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Blocurile de locuințe vor trebui dotate obligatoriu cu spații de colectare selectivă a deșeurilor. Proiect

avatar

Publicat

Blocurile de locuințe vor trebui dotate obligatoriu cu spații de colectare selectivă a deșeurilor, care să faciliteze reciclarea, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Draftul de act normativ modifică Legea locuințelor din 1996. În forma aflată în prezent în vigoare, aceasta impune, ca exigență minimală, dotarea blocurilor de locuințe cu „spații destinate colectării, depozitării și evacuării deșeurilor menajere”.

Inițiatorii proiectului au în vedere înăsprirea exigenței, prin impunerea de „spații destinate colectării, depozitării și evacuării separate pe fracții a deșeurilor menajere”. Aceștia menționează, în expunerea de motive a proiectului, că normele UE obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de 50% până în 2020, țintă imposibil de atins în condițiile în care, în prezent, procentul real de reciclare este de doar 5-6%. „Gradul scăzut de reciclare este urmarea lipsei unui sistem eficient de colectare selectivă  deșeurilor și revalorizare a acestora. Primul pas în implementarea acestui sistem este crearea infrastructurii pentru cetățeni. Deși legislația permite în prezent colectarea selectivă pe patru fracții, în realitate gunoiul se colectează împreună și ajunge la gropile de gunoi în loc să fie tratat, reciclat și reutilizat”, se arată în documentul citat.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 aprilie. Zile înnorate, cu ploi, dar și zile cu soare

avatar

Publicat

De

soare nori cetate ionut vaidean

Vreme de primăvară, cu toate ”ingredientele”: căldură, soare, nori, furtuni și ploaie. Până și weekend-ul va fi  împărțit între soare și ploi.
Vă prezentăm mai jos prognoza meteo în perioada 23-29 aprilie, în principalele localităţi din judeţul Alba:

Luni, 23 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă posibilă

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius;  parțial însorit

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă posibilă

Marţi, 24 aprilie

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Sebeș: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Oaşa: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Zlatna: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Abrud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cîmpeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Arieşeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cugir: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Miercuri, 25 aprilie

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Blajminime de 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parţial însorit

Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parţial însorit

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parţial însorit

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parţial însorit

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parţial însorit

Joi, 26 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; predominant însorit

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; însorit

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; predominant însorit

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Vineri, 27 aprilie

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; mai răcoros

Sebeș: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; ploaie scurtă

Oaşa: minime de 5 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; după un început noros, soarele revine

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; mai răcoros

Blaj: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; mai răcoros

Ocna Mureş: minime de 10 grad Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; ploaie scurtă

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori şi soare

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori şi soare

Arieşeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parţial însorit

Cugir: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; ploaie scurtă

Sâmbătă, 28 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; posibil o aversă de ploaie sau furtună

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori şi soare

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse îndeosebi spre sfârşitul zilei

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse îndeosebi spre sfârşitul zilei

Arieşeni: minime de 8 grad Celsius, maxime de 16 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24  grade Celsius; nori şi soare

Duminică, 29 aprilie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; ploaie scurtă

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; ploaie scurtă

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; ploaie scurtă

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; ploaie scurtă

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o aversă

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; şanse de ploaie

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; noros

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; noros

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; noros

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; ploaie scurtă

sursa: accuweather.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate