Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Șefii Asociației de Proprietari nr. 36 din Alba Iulia fac precizări la ce n-au vrut să spună în ședința în care au scos presa afară

avatar

Publicat

Deși a refuzat accesul presei la ultima ședință a asociației nr. 36 din Alba Iulia, conducerea acesteia a venit cu precizări după ce ziarul Alba24  a publicat un articol despre nemulțumirile unor membri. La ședința respectivă unul dintre reporterii Alba24.ro, deși invitat, nu a fost lăsat să participe la ședință. Cu toate acestea, unul dintre șefii de scară, a semnalat o parte dintre  problemele care îl nemulțumeau în cadrul asociației. Reprezentanții Asociației spun că informațiile transmise de respectivul proprietar,  nu sunt conforme cu realitatea. Drept urmare, Asociația de proprietari Tolstoi, reprezentată de Ioan Anghel, a transmis pe adresa redacției Alba24.ro, propriul punct de vedere referitor la acest caz.

În data de 26 martie, Asociația de proprietari nr. 36 Tolstoi, din Alba Iulia, a organizat o ședință. Pe ordinea de zi, erau trecute prezentarea rapoartelor de activitate, pe anul 2013, ale comitetului executiv, administrației și comisiei de cenzori, dar și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2014. Punctul 5 pe ordinea de zi, era rezervat discuțiilor.

La eveniment urma să participe și un reporter al ziarului Alba24.ro, în urma unei invitații făcute de un membru al asociației. Cu toate acestea, participarea unui reprezentant al presei nu a fost privită cu ochi buni de comitet și, în urma supunerii la vot, acesta a fost poftit afară, deși mai bine de 5 proprietari prezenți, au votat pentru participare.

Articolul apărut ulterior, prezintă exclusiv nemulțumirile lui A.L., șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia, referitoare la o societate comercială, proprietatea administratorului de asociație (n.r. Valeria Neagă, înlocuită ulterior de Alexandra Neagă – Medrea, fiica acesteia), care, conform lui A.L., oferă, fără drept, servicii de contabilitate și administrare imobile. Totodată, proprietarul s-a plâns și de valoarea facturilor la întreținere, deseori nejustificată, de penalizările pentru întârzierile la plata utilităților, care nu sunt la fel pentru toți, dar și de anumite probleme legate de fondul de rulment și reparații.

Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației nu au fost întrebați despre aceste probleme, întrucât reporterul a fost scos afară de la ședință.

Citește și Nereguli ascunse la o asociație de proprietari din Alba Iulia. Presa, scoasă afară la ședința membrilor din conducerea asociației

Vă prezentăm precizările Asociației de proprietari nr, 36, Tolstoi, din data de 8 aprilie, semnat de președintele Ioan Anghel:

„Referitor la acuzațiile care i se aduc administratorului și fiicei acesteia, vă aducem la cunoștință că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, a încheiat un contract cu o persoană juridică, conform Legii 230 din 2007, art. 35 <persoane juridice specializate și autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreținerii, investițiilor și reparațiilor asupra proprietății comune>, contract aprobat de către Comitetul Executiv și Adunarea generală. Contract depus și prezentat Primăriei Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari. Dorim să facem prezentarea clară a faptului că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, nu plătește niciun salariu pentru administrare către persoanele fizice prezentate în articol, toate plățile fiind făcute conform legii și a hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr. 36 Tolstoi.

Dorim să arătăm pe această cale că, în cadrul numeroaselor controale efectuate de către Primăria Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari, IPJ Alba – Poliția Econnomică, Judecătoria Albă, nu au fost constatate nereguli, motiv pentru care nicio persoană din cadrul Asociației de Proprietari nr.36 Tolstoi, nu a fost sancționată.

Decizia ca în perioada 02.12.2013 – 01.03.2014, încasarea regiei să se efectueze doar 4 zile pe săptămână, respectiv de luni până joi, iar în zilele de vineri să fie întreprise alte activități administrative, decizie aprobată în cadrul ședinței de Comitetului Executiv din data de 02.12.2013, întrucât sediul în cadre funcționează Asociația de Proprietari nr.36 Tolstoi nu beneficiază de agent termic, încălzirea realizându-se cu un calorifer electric, iar datorită numărului de încasări în zilele de vineri, s-a hotărât că nu se justifică cheltuielile cu energia electrică consumată. Această hotărâre fost luată ținând cont de măsurile luate și în anii anteriori, privitoare la problema cu care ne confruntăm în perioada de iarnă.

Dorim să precizăm și că responsabilitatea pentru încasarea fondurilor reparații și rulment nu a fost niciodată în sarcina șefului de scară din blocul TO 09, cum afirma acesta, toți ceilalți locatari de pe această scară plătind și beneficiind de aceste fonduri pentru reparații la nivel de scara TO 09, reparații plătite de către reprezentanții Asociației de Proprietari, din fondul acumulat până la data respectivă.

Întrucât A.L. <șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Albă Iulia>, a refuzat să achite fondurile de rulment și reparații în perioada februarie 2012 – până în prezent, aceasta a fost somată conform legii, printr-o notificare de plată (semnată, ștampilată), pe care A.L. a primit-o pe bază de semnătură, iar legea 175/2010 la care e face referire în articol, nu mai produce efecte începând cu 20.07.2011.”

Foto: arhivă

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. avatar

  Dionis

  joi, 10.04.2014 la 10:49

  Relicvele comuniste, presedintele si administratorul asociatiei, nu se dezmint. Lucreaza dupa aceleasi metode specifice anilor de comunism, in care minciuna, hotia, nesimtirea, sfidarea, manipularea etc. fac parte intrinseca din modul lor de viata, trecut si actual.
  „Intaiul” comunist al asociatiei a mai fost si presedintele Casei de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Alba Iulia, de unde, dupa descoperirea matrapazlacurilor pe care le-a facut acolo, a fost dat afara.

  Totusi, ceva trebuie sa se intample si la aceasta asociatie, asa cum s-a intamplat in urma cu ceva timp la asociatia de proprietari nr. 50 din Alba Iulia, unde a fost schimbata toata conducerea acelei asociatii!

  Nu ar strica ca redactia Alba24 sa-si continue „cercetarile”, sa stea de vorba cu reprezentanta Comp. de Relatii cu Asoc. de Proprietari din cadrul Primariei Alba Iulia, care nu a avut „bunavointa” de a participa la Adunarea Generala invocata mai sus, care sa spuna cate nereguli (dovedite) au fost semnalate si confirmate ulterior de-a lungul timpului de catre acest compartiment, fara a se lua nici o masura pentru pedepsirea celor vinovati sau, eventual, cu alte persoane dispuse sa prezinte „adevarata fata” a acestei asociatii, incepand cu anul 2005 si pana in prezent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert de excepție marca Vladimir Cosma la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

avatar

Publicat

Cel mai prolific dirijor si compozitor roman actual, Vladimir Cosma împreună cu orchestra și corul Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj Napoca, 170 de muzicieni, au oferit un regal muical de excepție la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia. Înainte de începerea spectacolului, primarul Mirea Hava i-a oferit dirijorului diploma ”Urbis Grates”.

Vladimir Cosma e unic. Și, mai mult și mai important decât orice, Vladimir Cosma E LA ALBA IULIA, pentru Sărbătoarea Muzicii în Anul Centenarului. Faptul în sine poate fi considerat, fără niciun fel de exagerare, un eveniment. Noi îl considerăm un privilegiu. Nu în fiecare an avem șansa să îl vedem “la lucru” pe cel mai prolific dirijor și compozitor român în viață. Muzică de film, sute de coloane sonore compuse, mii de concerte, zeci de premii și discuri de aur sau platină… cifrele îl definesc însă prea puțin pe Vladimir Cosma. Pentru că el nu doar compune muzică, el respiră muzică. El este muzica!

Duminică, de la 21.00 este MAMMA MIA, un musical ce a cucerit Broadway-ul și toată planeta, montat în România și cântat în română de cele mai bune voci românești. Musicalul „Mamma Mia!” cu: Mirela Vaida, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Ernest Fazekas, Sebastian Seredinchi, Ecaterina Ladin, Ioana Sihota (Jazzy Jo), Ana Munteanu. Dirijor: Daniel Jinga. Magia versurilor și melodiilor ABBA pune în mișcare emoția acestei povești de dragoste, creând un show de neuitat.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Avocații români au celebrat la Alba Iulia contribuția profesiei lor la Marea Unire de la 1918

avatar

Publicat

Contribuția avocaților la realizarea Marii Uniri de la 1918, a fost celebrată la Alba Iulia de peste 300 de avocați din Baroul Alba  și colegi de la alte barouri din țară. În cadrul evenimentului a fost lansat și un volum omagial despre avocații care au luat parte la procesul de întregire a neamului românesc. 

Peste 300 de avocați ai Baroului Alba și de la alte barouri din țară, au fost prezenți sâmbătă, la Alba Iulia pentru a lua parte la conferința „Contribuția Avocaților la realizarea Marii Uniri”.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România și a avut ca și obiectiv sublinierea importanței avocaților în procesul de întregire al țării care a avut loc acum 100 de ani.

Sesiunea a fost condusă de președintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea și decanul Baroului Alba, avocatul Mihai Baco.

Un mesaj către unitate în an de Centenar a fost transmis și de reprezentanții autorităților locale prezente la eveniment, prefectul de Alba Dănut Hălălai, președintele Consiliului județean Ion Dumitrel și primarul Mircea Hava.

Reprezentanții justiției albaiuliene care au luat cuvântul pe scenă au fost vicepreședintele Curții de Apel Aurel Mocanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Ilie Narița și procurorul general al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Ștefan Dan Cioancă.

Pe lângă comemorarea avocaților care au fost prezenți în 1918 la Marea Unire, în cadrul sesiunii au fost îmnânate plachete aniversare pentru întreaga carieră mai multor avocați din țară.

Momentul cel mai așteptat al evenimentului a fost lansarea volumului omagial „Contribuția avocaților din Transilvania și Banat la realizarea Marii Uniri”, scris de avocații Mirel Ionescu și Lazăr Gruneanțu.

Cuvântul de încheiere a evenimentului a aparținut decanului Baroului Alba, Mihai Baco, care a anunțat că Baroul Alba va organiza în data de 29 iunie, cel mai important eveniment al anului pentru lumea justiția din Alba Iulia, conferința internațională „Independența și imparțialitatea justiției în jurisprudența Curții Europene a drepturilor omului”. Eveniment la care sunt așteptate personalități importante ale justiției din țară dar și din străinătate.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de NOTE mai MICI după CONTESTAȚII la Evaluarea Națională în Alba. Doar 90 au crescut

avatar

Publicat

Peste 100 de note au fost mai mici în urma contestaţiilor la examenul de Evaluare Naţională 2018 la clasa a VIII-a în judeţul Alba, potrivit datelor transmise de IŞJ Alba. Cu note mai mari decât cele inițiale au fost doar 90 de elevi din totalul de 223 care au depus contestație.

La Limba Română, după contestaţii, au crescut 40 de note, cea mai mare creştere a fost de 1,40 puncte, de la 6,6 la 8.00. 5 note au rămas aceleaşi, dar au scăzut alte 44, cea mai mare descreştere, un punct, de la 4,7 la 3,7.

Și la Matematica numărul notelor scăzute este mai față de cele care au crescut. Mai exact au crescut 50 de note, cea mai mare creştere, de 0,9 punct, de la 4,85 la 5,75 si de la 6,9 la 7,80, iar note scăzute au fost 60, scăderea maximă a fost de 1,05 p de la 6,85 la 5,8 si de la 7,25 la 6,2.  23 de note au fost menţinute.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat sâmbătă, în jurul orei 12.00, rezultatele finale la Evaluare Naţională 2087. Elevii de clasa a VIII-a din Alba pot vedea mediile ce vor conta pentru admiterea la liceu.

VEZI: REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, în ALBA: Notele elevilor, după contestaţii, publicate de MEN

Din 29 iunie, încep înscrierile la liceu. În 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată pe locuri la liceu.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018 în ALBA: Calendar, locuri şi ultimele medii de intrare. GHIDUL candidatului

Vezi şi ADMITERE la licee de învăţământ DUAL şi profesional 2018 în ALBA: OFERTA completă pentru elevii de clasa a VIII-a

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE / FOTO: O mașină a luat foc pe Autostrada Sebeș-Sibiu. Trafic parțial BLOCAT pe A1

avatar

Publicat

Traficul pe Autostrada Deva-Sibiu este blocat, în zona Cristian, după ce o mașină care se afla în trafic a luat foc. Potrivit IPJ Sibiu, nu există victime. Traficul, la ora 19,00 este blocat total.

UPDATE: Ora 19:15. Traficul a fost deblocat parțial. Se circulă pe o singură bandă

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute

avatar

Publicat

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat. În plus, dacă din cauza filmatului alte persoane sunt puse în pericol, șoferii vor risca să-și piardă permisul auto pentru trei luni.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrată marți la Senat pentru dezbatere. Ca să se aplice, aceasta trebuie să treacă de Parlament și de șeful statului.

Concret, proiectul prevede introducerea unei amenzi pentru șoferii care folosesc telefoane mobile sau camere pentru a face filmări în timp ce se află la volanul mașinii. Aceasta va fi de două sau trei puncte-amendă, adică, în prezent, 290 sau 435 de lei, la care se vor adăuga și două puncte de penalizare.

Pe deasupra, dacă în timp ce filmează șoferul săvârșește o faptă care pune alte persoane în pericol, acesta va risca să-și piardă permisul auto pentru o perioadă de 90 de zile.

Bine de știut este că proiectul face referire la dispozitivele ținute efectiv cu mâna în timp ce sunt folosite, nu la cele care pot fi fixate pe bord sau pe parbriz, de exemplu.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate