Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful IPJ Alba, chestorul Nicoale Căbulea DECORAT de preşedintele Klaus IOHANNIS cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă”

Publicat

ioan nicolae cabulea Vineri, presedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer pe chestorul principal de poliţie şi şeful IPJ Alba, Ioan-Nicolae Cabulea. Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidentială, care au mai precizat într-un comunicat că decorarea a a fost o iniţiativă a viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Nicolae Căbulea a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din 2012.

Procurorii susţineau la acel moment că secretarul de stat Ioan Nicolae Cabulea, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, ar fi dispus ca şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial transmis către Curtea Constituţională conform căruia MAI nu-şi poate „asumă veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”. La acel moment, Parchetul General era condus de Daniel Morar.

Surse din Parchetul General au declarat că dosarul chestorului Căbulea a fost clasat de procurori în urmă cu scurt timp. Parchetul General e condus acum de Tiberiu Niţu.

Decorarea şefului IPJ Alba a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În martie 2011, Ioan Căbulea a fost investit în funcţia de şef al IPJ Alba, după ce postul de la conducerea instituţiei a rămas vacant odată cu plecarea comisarului şef Tudor Grindean la Bucureşti, ca director de cabinet al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI. Ulterior Grindean a fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Chestorul Ioan Nicoale Căbulea s-a reîntors la Alba din MAI, unde a ocupat funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. De la IPJ Alba a plecat în 2005, de la conducerea Poliţiei Transporturi, ocupând, până în 2009, postul de inspector şef la IPJ Mureş. Din octombrie 2009, a devenit adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, până în luna decembrie a aceluaşi an, când a avansat la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

În perioada 2000-2001, a ocupat funcţia de inspector şef la IPJ Hunedoara, respectiv IPJ Gorj. La începutul carierei, a fost, începând cu 1978, ofiţer operativ la Poliţia Judiciară din Alba, urmând apoi ocuparea unor funcţii de şef al Poliţiei Cugir  (1982 – 1985), al Poliţiei Alba Iulia (1985-1990), ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor (IPJ Alba, 1990-1991), revenind la conducerea Poliţiei Alba Iulia în 1993. A fost, de asemenea, inspector şef al IPJ Alba, în perioada 1997-1999.

Ioan Căbulea s-a născut la 5 noiembrie 1956, în comuna Lupşa, judeţul Alba. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Academia de Poliţie, în 1978 şi Facultatea de Drept, la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în 1981. Este absolvent al mai multor cursuri de specializare, de profil, dar şi al al Colegiului Şefilor de Poliţie din Marea Britanie „Police Staff College”, în 1996.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax