Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Seminarul Teologic „Mitropolit Simion Ștefan” se mută în casă nouă din 1 decembrie. La inaugurarea campusului participă şi ÎPS Andrei

Publicat

De luni, elevii și elevele Seminarului Teologic „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia vor învăța în săli noi. Prima clădire a noului campus, situat la capătul Bulevardului Transilvaniei, spre Schit, va fi inaugurată sâmbătă, 1 Decembrie, cu începere de la ora 13.00, în prezența a trei ierarhi. Finanțată din surse europene, investiția are o valoare de peste 3 milioane de euro.

Înalt Preasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, împreună cu părintele Nicolae Topîrcean, directorul Seminarului și ceilalți preoți profesori vor săvârși slujba de sfințire a noii clădiri.

Inițiatorul proiectului este fostul arhiepiscop de Alba Iulia, Înalt Preasfințitul Andrei. Întins pe o suprafață de 16.250 mp, noul sediu este finanțat de Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României.

Corpul care va fi inaugurat sâmbătă cuprinde 12 săli de clasă, laboratoare, o bibliotecă și o sală de festivități la standarde moderne. În paralel, se continuă lucrările și la celelalte clădiri ale campusului, care va beneficia de condiții pentru liceu, gimnaziu, școală primară și grădiniță.

Necesitatea unui nou sediu al școlii a intervenit odată cu extinderea ofertei educaționale la nivel de gimnaziu. De câțiva ani, la Seminarul Teologic „Mitropolit Simion Ștefan” studiază și elevi de gimnaziu. Odată cu mutarea sediului, actuala clădire, situată pe strada Vasile Goldiș va funcționa doar pe post de cămin pentru elevii școlii.

Foto: arhivă

 Serafim ARMANCA

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. cunoscator

    marți, 27.11.2012 at 22:33

    din donatiile fraierilor sau de la bugetul local? si, nu cred ca inteleg bine, fosta cladire se transforma in spital? e plina tara de preoti ! Sunt 56.000 de preoti si 48.000 de medici … aloooooooooo! treziti-va!!!! preotii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei si le acordă încredere. Medicii, în schimb, salvează în fiecare zi mii de oameni, însă toată lumea îi înjură. HUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOO!!!!

    • anonim

      vineri, 01.03.2013 at 13:33

      nu se inchina preotilor dar au incredere in ei pentru ca stiu ca prin preoti este mantuire .preotul preinchipuie pe Hridtos. medicii salveaza oameni prin tehnologia lor avanstata, insa preotii salveaza oamenii prin rugaciune. multre cazuri sunt in care medicii n-au putut sa vindece oamenii, dar preotii – da

  2. Georgel

    miercuri, 28.11.2012 at 00:14

    Adevarat graiesti! La suprafata aia si la ce bani au rulat ,(neoficial) faceau un spital regional! Cat despre finantare e valabila si una si alta!. Dar ma rog! si dupa medici trebuie sa mai lucreze cineva!!!!

  3. Rels

    vineri, 30.11.2012 at 13:49

    Ba serafim de ce dai drumu la comm pentru toti ratatii?

  4. cos

    duminică, 02.12.2012 at 08:40

    ips andrei a facut multe proiecte iar ips irineu ii continua si desavarseste opera.orice padure are si uscaturi asa ca nu mai blamati preotii pentru cateva zeci de cazuri aparute in presa.credinta se simte cu inima nu cu mintea.credeti ca toate cartile de teologie au fost scrise de oameni bolnavi psihic iar adevarul e altul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax