Eveniment
Rezidențiat 2024: care este concurența la examen. Peste 50 de candidați din Alba participă la concurs. Reguli la proba scrisă
Rezidențiat 2024: Proba scrisă a concursului se desfășoară duminică, 17 noiembrie. Va dura patru ore, fiind organizată pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.
Examenul se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Candidații vor primi un test grilă de 200 de întrebări.
În această sesiune s-au înscris 10.575 de candidați care concurează pentru 4.961 de locuri și 237 de posturi. Rezultă o medie de 2,13 candidați pentru fiecare loc și o competiție de 44 de candidați pentru fiecare post, potrivit edupedu.ro.
La concurs participă și 52 de candidați din Alba. Majoritatea susțin proba scrisă la centrul universitar din Cluj-Napoca (33 de candidați). Restul sunt înscriși la Târgu-Mureș (15), Timișoara (3) și București (1).
Pentru a alege un loc sau un post, candidatul trebuie să obțină minimum 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.
Rezidențiat 2024. Test-grilă cu 200 de întrebări
Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel:
- 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidații marchează mai mult sau mai puțin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0)
- 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2-4 răspunsuri corecte; fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puțin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0).
Pentru a se putea asigura departajarea candidaților, din totalul întrebărilor un procent de 8-10% sunt întrebări cu dificultate ridicată.
Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare (100 de întrebări).
Începând cu ora 9.00, candidaților li se împart grilele pentru răspuns și câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei.
Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul primirii testelor (ora 10.00) nu mai au acces în sala de concurs.
În timpul concursului candidații nu au voie să consulte niciun fel de materiale scrise, să discute cu ceilalți candidați, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură electronică de comunicare.
Vezi integral: Rezidențiat 2024: proba scrisă, în 17 noiembrie. Reguli pentru candidați
Rezidențiat 2024. Posturi în Alba
În județul Alba sunt scoase la concurs 20 de posturi pentru rezidenți.
Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia:
- 1 post: Secția ATI / Anestezie și Terapie Intensivă
- 3 posturi: Unitatea de Primire Urgențe / Medicină de urgență
- 1 post: Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie/ Medicină Fizică și de Reabilitare
- 1 post: Secția Psihiatrie Acuți/ Psihiatrie
- 1 post: Compartiment Psihiatrie Cronici (Baia de Arieș) / Psihiatrie
Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud:
- 1 post: Farmacie / Farmacie generală
Spitalul Orășenesc Câmpeni:
- 1 post: Ambulatoriu / Endocrinologie
- 1 post: Ambulatoriu / Oftalmologie
- 1 post: Ambulatoriu / Otorinolaringologie
Spitalul de Boli Cronice Câmpeni:
- 1 post: Secția Cronici / Medicină internă
- 1 post: Secția Pneumologie/ TBC / Pneumologie
- 1 post: Laborator analize medicale / Medicină de laborator
Spitalul Orășenesc Cugir
- 1 post: Ambulatoriu / Medicină internă
- 1 post: Compartiment Diabet / Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
- 1 post: Ambulatoriu / Neurologie
- 1 post: Ambulatoriu / Otorinolaringologie
- 1 post: Ambulatoriu/ Pneumologie
- 1 post: Ambulatoriu / Psihiatrie
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News