Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din comuna Jidvei, REŢINUT de Poliţie. Ar fi ucis animale domestice, cu arme deţinute ilegal

Publicat

Poliţiştii Secţiei 6 de Poliţie Rurală Jidvei, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au făcut, joi, percheziţii în comuna Jidvei, în urma cărora au confiscat o armă neletală, o arbaletă şi muniție, deţinute ilegal. Un tânăr de 29 de ani din comună a fost reţinut, fiind bănuit că le-ar fi folosit pentru uciderea unor animale domestice.

Potrivit IPJ Alba, joi, 2 noiembrie, poliţiştii Secţie 6 Poliţie Rurală Jidvei împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat trei percheziţii la domiciliile şi reşedinţa a doi bărbaţi din comuna Jidvei bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că doi tineri, de 29 şi 25 de ani, ar fi deţinut, fără drept, o armă de tir cu aer comprimat, muniţie aferentă acesteia, precum şi o arbaletă cu săgeţi, pe care le-ar fi folosit pentru uciderea de animale domestice.

Poliţiştii au găsit, la domiciliul unui dintre ei, o armă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, 305 proiectile din plumb (alice), de acelaşi calibru, supuse autorizării, precum şi o arbaletă şi 13 săgeţi din fibră de carbon, cu vârf metalic, supuse notificării, în conformitate cu prevederile Legii 295 din 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Acestea au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, iar faţă de bărbatul de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit unor surse, unul dintre ei ar fi ucis un câine, folosind armele deţinute ilegal. De asemenea, cei doi au încercat să omoare şi porumbei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax