Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără din Alba cu deficienţe mintale a dat naştere unui copil, în toaleta centrului de asistenţă socială. Fătul decedat a fost adus pe lume prematur

Publicat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială din Alba s-a confruntat, marţi, cu un caz mai puţin obişnuit. O tânără de 21 de ani aflată în îngrijirea unui centru de tip rezidenţial a dat naştere unui copil în baia instituţiei. Din nefericire, fătul nu a supravieţuit.

UPDATE 2: Rezultatele necropsiei efectuate de medicii de la Spitalul Judeţean Alba asupra cadavrului bebeluşului au arătat că fătul se născuse prematur şi că moartea a fost una neviolentă. Potrivit IPJ Alba, „miercuri, 18 aprilie, specialiştii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba au efectuat necropsia noului născut găsit decedat marţi, 17 aprilie, în toaleta unei case de tip familial din Alba Iulia. Potrivit concluziilor legiştilor, datele necroptice sunt caracteristice ale unui nou născut mort, iar cauza probabilă a morţii este prematuritatea (moarte neviolentă)”.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor DGASPC Alba, se pare că asistenţii sociali nu aveau cunoştinţă despre faptul că tânăra ar fi fost însărcinată. Aceştia susţin că sarcina nu era evidentă şi că fata nu ar fi comunicat că urmează să nască. Conducerea instituţiei aşteaptă rezultatele necropsiei care ar urma să arate dacă fătul s-a născut viu şi a decedat ulterior sau dacă este vorba de un avorton.

Tânăra de 21 de ani se afla în îngrijire în cadrul unei centru de tip familial aflat pe raza municipiului Alba Iulia.

În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, tânăra S.L. (21 de ani), cu o deficienţă mintală moderată, care beneficiază de o formă de protecţie specială în cadrul unui centru de tip rezidenţial, aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a acuzat dureri abdominale puternice şi a intrat în grupul sanitar al casei.

Pentru că tânăra acuza dureri mari, referentul de serviciu a anunţat serviciul de ambulanţă şi, până la venirea acesteia, a intrat în bucătărie, pentru a-i face tinerei un ceai.

Ambulanţa a sosit în foarte scurt timp de la solicitare, iar cei de pe ambulanţă, după ce au intrat în grupul sanitar al casei, au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat.

Au fost sesizate organele abilitate, respectiv procuratura şi poliţia, iar fătul a fost preluat pentru a i se efectua examenul medico-legal.

Miercuri, 18 aprilie, s-a demarat o anchetă administrativă de către DGASPC Alba la centrul de tip rezidenţial şi se aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, ale anchetelor poliţiei şi procuraturii pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul.

IPJ Alba a preluat instrumentarea cazului. Vă prezentăm comunicatul trimis de oamenii legii:

„În data de 17.04.2012, ora 22,25, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către dispeceratul ambulanţei, cu privire la faptul că la o casă de tip familial din municipiul Alba Iulia a fost găsit un nou născut decedat.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că, în baia casei, pe pardoseală, lângă vasul de toaletă, se afla cadavrul noului născut, iar, din primele cercetări efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a rezultat că acesta a fost născut, în toaleta casei, de către S.F., o tânără de 21 de ani, din comuna Meteş, judeţul Alba.

Imediat după naştere, copilul a fost găsit decedat, în vasul toaletei, de către îngrijitoarea casei, acesta fiind scos de către angajaţii ambulanţei sosiţi la faţa locului. Cadavrul noului născut a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii. S.L. a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză cercetările sunt continuate, în funcţie de rezultatul necropsiei urmând a fi făcută încadrarea juridică a faptei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax