|

VIDEO: Liderii PSD și ALDE Alba, uniți pentru demiterea lui Sorin Grindeanu. Dîrzu: Cred că premierul a obosit

psd si aldeLiderii PSD și ALDE Alba s-au aflat pentru prima dată la aceeași masă pentru a-l susține pe Liviu Dragnea și decizia Comitetului Național Executiv al partidului de excludere din partid a premierului Sorin Grindeanu după refuzul acestuia de a demisiona din funcția de prim ministru. Decizia legată de susținerea președintelui PSD a fost luată doar de conducerea celor două partide fără a avea încă o discuție cu filialele din județ, motivând că urmează să se facă, începând de vineri, consultări pe această temă. 

Pentru a se asigura că toți parlamentarii vor fi prezenți la votul moțiunii împotriva premierului, Dragnea le-a comandat tuturor să-și anuleze deplasările din această perioadă.

Situația fierbinte din PSD i-a adus împreună pe liderii din județ a social democraților și ALDE, care par pentru prima dată să cadă de comun acord, cel puțin în declarații.

Atât Ioan Dîrzu, cât Ioan Lazăr și-au declarat susținerea pentru decizia de excludere a lui Grindeanu precizând că acesta trebuia să demisioneze în momentul în care partidul i-a cerut acest lucru.

„După o analiză amănunțită în Comitetul Executiv a tuturor aspectelor a planului de guvernare, pe ministere, s-a tras concluzia că au apărut și sunt niște întârzieri care, chiar dacă nu se vor vedea anul acesta, vor avea impact începând cu 1 ianuarie 2018. Pentru a nu dezamăgi românii și pentru a reuși să punem în practică programul de guvernare votat, credem că este nevoie de un restart a celor care conduc guvernul. Parcă așa este făcută lumea asta, când și în România încep să meargă lucrurile bine începe cineva să-și bage coada. Cred că ar fi fost extrem de corect și de util ca premierul Grindeanu, după prima ședință a comitetului, să se retragă din această funcție și PSD să pună un alt premier”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Legat de consultarea filialelor din județ pe acest subiect Ioan Dîrzu spune că se va organiza o ședință a Comitetului Județean vineri seara. Pe acest subiect Lazăr spune că nu este normal să te consulți pentru orice decizie se votează cu președinții filialelor din județ.

„Ce s-ar întâmpla dacă la fiecare hotărâre, ne consultăm cu toate organizațiile din județ. Mie mi se pare normal că dacă PSD și ALDE au avut un congres, au fost aleasă o conducere, timpul a fost foarte scurt și nu aveau cum să-i conducă pe toți”, spune Ioan Lazăr.

Cei doi sunt convinși că moțiunea va trece, mai ales că toți parlamentarii PSD și ALDE au ordin să nu se deplasase în străinătate în această perioadă pentru a asigura o prezență cât mai mare la votul final.

Despre atitudinea lui Grindeanu și refuzul categoric al acestuia de a-și da demisia, Dîrzu spune că este de nerecunoscut. Acesta consideră că cele 6 luni la conducerea Guvernului i-au fost suficiente, iar acum nu mai poate face față deoarece „a obosit” și există alte persoane care ar putea ocupa cu succes acestei funcții. Declarațiile lui Dîrzu vin la câteva zile după ce posta pe pagina de facebook reușitele guvernului Grindeanu și chiar un mesaj de susținere a acestuia.

„Atunci nu știam așa multe, acum știu”, a motivat Dîrzu postările de susținere pentru premier.

„Am înțeles că lucrurile puteau să arate altfel și să foarte mulți miniștri s-au plâns că nu erau consultați, deci o lipsă de coordonare interministerială. Care este problema că se remanieze un ministru care își face treaba mai dificil. Mi se pare acest lucru benefic. Unii obosesc repede”, a mai spus Ioan Dîrzu.

Lazăr spune că în interiorul ALDE au existat discuții și nemulțumiri legate de actuala guvernare dar asta nu înseamnă că pot ieși în presă de fiecare dată: „Mai ascundem și noi sub preș.”

Singura nemulțumire pe care o are președintele PSD la adresa Guvernului este că și-ar fi dorit mai  mult dinamism.

VEZI întreaga conferință de presă:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577337avatar Publicat de pe 16 iunie 2017
Publicat în EVENIMENT, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...
  • maya: cred ca e blocat dupa cele 3 comentarii !
  • maya: ce calitati mai are d-na inspector general in afara de faptul ca e …blonda?

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI