Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vrei permis de conducere? Vezi cât te costă ŞCOALA de ŞOFERI. Preţurile din ALBA şi taxele ASCUNSE

Publicat

sofer volan

sofer volan masina condus Cei care doresc permisul de conducere trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi mulţi bani. În Alba Iulia, taxa de şcolarizare auto este, în medie, de 1.350 de lei, însă aceasta poate fi negociată, în funcţie de instructorul ales. Unele şcoli auto oferă şi posibilitatea achitării în trei rate a taxei.

În Alba Iulia, preţul pentru şcoala de şoferi, categoria B, variază între 1.200 şi 1.500 de lei. Acest preţ include tariful pentru 24 de ore de teorie şi 30 de ore de practică, tariful carburantului, tariful întocmirii dosarului, tariful întocmirii fişei cursantului. Pe lângă acesta, un cursant va avea de plătit analizele medicale şi testul psihologic, taxa cazier, taxa permis auto şi taxa examen.

În celelalte localităţi din judeţ, taxa de şcolarizare cerută de instructori sau de şcolile de şoferi este de aproximativ 1.500 lei.

Unele şcoli oferă cursanţilor posibilitatea de a plăti taxa în trei rate, pe când altele precizează faptul că preţul este negociabil în funcţie de instructorul ales.

Printre cheltuielile pe care „elevul” trebuie să le suporte înaintea sau în timpul şcolarizării, se numără:

– taxa analize medicale şi testare psihologică: 120 de lei (înaintea începerii orelor de conducere)

– taxa cazier: 10 lei + timbru fiscal în valoare de 2 lei

– taxa permis auto: 68 lei

– taxa examen: 6 lei

Astfel, un elev care plăteşte 1.200 lei taxa de şcolarizare trebuie să mai scoată din buzunar aproximativ 200 de lei, reprezentând taxa pentru analizele medicale şi de testare psihologică, taxa cazier, taxa permis auto şi taxa examen.

În final, suma se ridică la aproximativ 1.400 de lei, pentru obţinerea permisului de categoria B. Dacă pornim de la valoarea cea mai mare a şcolarizării, ajungem la suma de aproximativ 1.700 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax