Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

100 de ventilatoare donate de SUA au ajuns în România. Ambasadorul Zuckerman: „România are în faţă un viitor măreţ şi prosper”

Publicat

Foto: U.S. Embassy Bucharest

Primele 100 de ventilatoare pentru terapie intensivă din Statele Unite ale Americii, dintr-un lot de 200, au ajuns în România şi vor intra în stocul strategic, a anunțat Ambasada SUA la București. 

„România are în faţă un viitor măreţ şi prosper. Preşedintele Trump şi poporul american îşi păstrează angajamentul de a lucra cu România în lupta împotriva COVID şi a tuturor ameninţărilor la adresa naţiunilor noastre”,  a spus ambasadorul Adrian Zuckerman la primirea oficială a ventilatoarelor Zoll.

„Statele Unite au adus cu avionul în România un transport de 80 de tone de echipament de protecţie din Coreea de Sud şi au oferit României asistenţă în domeniul sănătăţii în valoare de 800.000 de dolari, iar companiile americane au oferit sprijin prin echipament medical, de exemplu ventilatoarele de astăzi.

În plus, companiile americane care funcţionează în România au contribuit cu milioane de dolari în bani şi în produse sau servicii către diferite organizaţii caritabile şi ONG-uri româneşti. Poporul român a trimis 15 medici şi experţi în Statele Unite pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei şi a ajutat Statele Unite să repatrieze cetăţeni din întreaga lume. Atunci când a existat o lipsă globală de echipament de protecţie şi resurse medicale, la fel ca Statele Unite, România a început să le producă.

Sunt optimist în ce priveşte România şi renaşterea sa. România este binecuvântată să aibă resurse naturale importante şi oameni talentaţi. Sunt convins că sub conducerea preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban, România îşi va valorifica adevăratul potenţial economic de piaţă dinamică şi poartă spre Europa. Statele Unite ale Americii sunt dedicate continuării dezvoltării Parteneriatului Strategic SUA-România şi sunt hotărâte să consolideze deja impresionanta cooperare în domeniul securităţii, pentru a asigura libertatea şi prosperitatea ţărilor noastre. Statele Unite ale Americii sunt la fel de hotărâte să consolideze angajamentul nostru comun faţă de încurajarea dezvoltării noastre economice comune. Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american.

Adoptarea de legi şi reglementări raţionale în domeniul afacerilor, creşterea transparenţei şi a privatizării companiilor de stat vor aduce beneficii economice enorme şi prosperitate. România va depăşi această criză pregătită să se elibereze din ultimele lanţuri ale comunismului şi va deveni lider european şi global în IT, producţia agricolă, producţia de energie şi industrie. Viitorul României ca naţiune prosperă în care talentele umane şi resursele naturale oferă o mare bogăţie populaţiei sale este aproape să se transforme în realitate”, a mai declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Sursa, foto: U.S. Embassy Bucharest

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax