Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: „Ziua Ușilor Deschise” la Tribunalul Alba și Judecătoria Alba Iulia, de Ziua Europeană a Justiției Civile

Publicat

tribunal

Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia organizează vineri, 25 octombrie, la sediul din Alba Iulia Str. Iuliu Maniu nr.24, manifestarea anuală intitulată „Ziua Uşilor Deschise”.

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european.

Celebrarea Zilei Justiţiei are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a îşi afirma drepturile.

În acest context, conducerea instanţelor a adresat invitaţii elevilor, studenţilor şi justiţiabililor pentru a participa la eveniment. Cu această ocazie, cei prezenţi, vor putea să afle mai multe informaţii despre funcţionarea sistemului judiciar, în special date concrete despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, reguli de conduită în instanţă, cariera juridică, condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, ori alte aspecte relevante privind actul de justiţie.

Agenda manifestării mai cuprinde vizitarea compartimentelor din cadrul instanţelor, în special cele destinate relaţiei cu publicul, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS, prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Info-chioşc, prezentarea unor date statistice relevante din activitatea celor două instanţe precum şi distribuirea de broşuri informative participanţilor la manifestare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax