Connect with us
Advertisement

Eveniment

Ce se întâmplă cu păcănelele în localitățile sub 15.000 de locuitori. Reguli schimbate în câteva ore. Precizări OFICIALE

Publicat

Ce se întâmplă cu păcănelele în localitățile sub 15.000 de locuitori: Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a schimbat regulile pentru păcănele, în doar câteva ore.

Inițial, a anunțat că sălile de jocuri vor putea funcționa în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori cât timp au licență – adică încă un an.

După câteva ore, a revenit cu o precizare: patronii vor putea să își păstreze afacerile doar dacă își mută aparatele în orașele mari, transmite Euronews.ro.

„Mizeria supremă – dacă mă întrebați pe mine – vine din partea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN – n.red.), care a venit acum câteva zile și a anunțat public operatorii să stea liniștiți, că nu se schimbă nimic.

Aceste autorizații se dau pe un an și știm cu toții că discuții au existat în spațiul public, deci operatorii s-ar fi putut autoriza chiar cu câteva zile înainte de a intra în vigoare, deci să aibă un an full” a spus Diana Stoica, parlamentar USR.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că de verificarea modului în care se aplică această lege se ocupă ONJN.

De cealaltă parte, reprezentanții instituției recunosc că nu au cum să o facă în toată țara.

„O să începem să facem verificări. Nu vom reuși să ajungem în toate localitățile, dar ne bazăm foarte mult și pe sesizările făcute de către ceilalți agenți economici care și-au retras aparatele” spune Gheorghe-Gabriel Gheorghe, șeful ONJN, citat de Euronews.

Firmele care nu își vor închide activitatea riscă revocarea licenței pentru toate punctele de lucru din țară.

Ce se întâmplă cu păcănelele: Comunicatul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

La data de 18.04.2024 a fost publicată în Monitorul Oficial nr.107 Legea nr.107/2024 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009.

Astfel, prin prevederile legii au fost aduse completări articolului 15 alineat (2) din O.U.G. nr.77/2009, prin introducerea unei noi litere, lit. b^1), cu următorul cuprins:

“b^1) spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e), trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori.

Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.”

La data intrării în vigoare a dispozițiilor legale mai sus expuse, există raporturi juridice născute prin actele administrative (decizii de acordare a autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc tip slot-machine) emise anterior noii prevederi, care își vor produce efectele până la momentul încetării valabilității acestora, cu condiția ca organizatorii de jocuri de noroc să procedeze, de îndată, la relocarea mijloacelor de joc tip slot machine în locații situate în unități administrativ teritoriale cu o populație mai mare de 15.000 locuitori.

În caz contrar vor fi incidente dispozițiile art. 17 alin. (2) litera i) din OUG 77/2009 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Foto: Arhivă, captură video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement